✅واقعبینانه در مورد این روزهای
#افغانستان!
🔹در باب مسئله افغانستان؛ ما باید شناخت دقیق و کاملی از افغانستان داشته باشیم. بدون شناخت صحیح نمیتوان تحلیل صحیح داشت. تحلیل تحت تاثیر احساسات یا اطلاعات ناقص نتیجه درستی ندارد.
🔸یک طرف حکومت دو رئیسجمهوری اشرف غنی و عبدالله عبدالله است که هر دو فاسد و سر سپرده آمریکا هستند؛ طرف دیگر هم طالبان است با افکار فقه حنفیه و آغشته با تحجر و تندخو و البته ضدسلطه آمریکا. اقلیت شیعهای هم در افغانستان وجود دارد که خود چندپاره هستند و یکدست نیستند.
🔹جمعیت افغانستان بین ۳۳ تا ۳۸ میلیون نفر است. در انتخابات ریاست جمهوری دوسال پیش فقط ۲.۵ میلیون نفر شرکت کردند که اشرف غنی با ۹۲۳ هزار رای اول و عبدالله عبدالله با قریب ۷۰۰ هزار دوم شد ولی بعلت اختلاف هر دو به عنوان رئیس جمهور انتخاب شدند! هر دو هم وابسته و سرسپرده به آمریکا! مشخص است که عموم مردم افغانستان حکومت فعلی را قبول ندارند!
🔸حالا؛ جنگ در افغانستان حقوباطل محضی ندارد که بگوئیم جبهه شمال حق محض است و جبهه جنوب باطل محض! جنگ افغانستان هم جنگ مذهبی نیست. جنگ شیعه و سنی نیست؛ جنگ شیعه و وهابی نیست. دولت اشرف غنی و عبدالله عبدالله و فرزند احمدشاه مسعود که مقابل طالبان ایستادهاند هم خود اهل سنت هستند. شیعیان نه در حکومت کرزای، نه حکومت غنی و عبدالله جایگاهی آنچنانی و در خور نداشتند و نه با آمدن طالبان هم نابود و منهدم میشوند!
🔻لذا در این مسئله باید اصل و فرع کرد. به نظر اینها اصل است:
۱. پای بیگانه و استعمار -آمریکا- باید از افغانستان قطع شود.
۲. حکومت با اراده عموم یا اکثریت مردم یا عموم جریانات و دستهجات تشکیل شود.
🔹با این نگاه واقعبینانه، بدون احساسات میتوان شرایط افغانستان را تحلیل کرد. دولت وابسته به آمریکا که بر جنایات آمریکا در افغانستان سرپوش میگذارد و ذرهای استقلال عملی و سیاسی ندارد و با کمتر از یک میلیون رای انتخاب شده، لایق حمایت نیست؛ از طرفی عدم حمایت از حکومت وابسته فعلی، به معنای تایید تمام و کامل طالبان نیست.
🔸البته که طالبان هم مانند هر جریان سیاسی، نقاط قوت و ضعفی دارد و با ما در برخی حوزهها خاصه ضدآمریکا بودن اشتراک دارد و همانند داعش خون شیعه و مسیحی و سایر مذاهب را مباح نمیداند مگر با کسانی که با او وارد جنگ میشوند. ما آمریکا را ذاتاً تروریست میدانیم و داعش را ساخته آمریکاییها. طالبان را اما کاملاً رد یا تایید نمیکنیم. نقاط قوت و ضعفی دارد. البته تحجر در بحث فرهنگی و سیاسی هم جزو نقاط منفی جدی طالبان است همانند چپهای متحجر دهه ۶۰ ایران که ۲۰ سال بعد از آن طرف افتادند! امثال گنجی و سازگارا و مخملباف و خاتمی و ... که بعدها از لیبرالها هم لیبرالتر شدند!
🔹جمهوری اسلامی میتواند زمینه گفتگوهای بین افغانی را فراهم کند و جریانات مختلف افغانستان با گفتگو و مذاکره، مسائل خود را حل کنند ولی اینکه ورود نظامی داشته باشد نه دلیلی دارد نه درست و عقلانی است و نه هم نیاز است!
🔸برخی که جنایات صهیونیستها و داعشیها را دیدند اما شعار نه غزه نه لبنان سر میدادند امروز بعلت نابودی حکومت آمریکایی اشرف غنی و عبدالله عبدالله با یک میلیون رای، کاسه داغتر از آش شدهاند! اما این جمهوری اسلامی همان نظامی است که بخاطر حفظ جان شیعه و سنی و بخاطر امنیت سوریه و عراق و مرزهای خودش و بعلت تقویت جبهه مقاومت در برابر آمریکا و اسرائیل، شاخ غول داعش را شکست و از هیچ کسی هم ترسی ندارد! لذا بهترین تصمیم را حالا هم گرفته است.
👈 تکمیلی؛ این جمهوری اسلامی همان جمهوری اسلامی است که بخاطر حفظ جان شیعه و سنی و بخاطر امنیت سوریه و عراق و مرزهای خودش و بعلت تقویت جبهه مقاومت در برابر آمریکا و اسرائیل، شاخ غول داعش را شکست و از هیچ کسی هم ترسی نداشته و ندارد! آنانکه در برابر فتنه شام سکوت کردند و از شهدای مدافع حرم حمایتی نداشتند و حامیان آنها در عراق بجان جبهه مقاومت افتادند بهتر است در برابر مسئله افغانستان هم سکوت کنند!
✍ خبر تحلیل
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist