#سرخط_خطبهها
🔰 مروری سریع بر اهم بیانات آیت الله دژکام در خطبههای نماز جمعه این هفته شیراز (۱۴۰۲.۰۱.۰۳)❗️
قسمت دوم
🔷
چالش های موجود در کشور
🔸چالش اول مسئله تولید است؛ تولید در کشور به اندازه کافی نیست و تورم به این دلیل است که تولید خوب رخ نمیدهد.
🔸دوم اشتغال است؛ جوانان میگویند کار مناسب نیست.
🔸یک تغییر در این یکی دو سال اخیر رخ داده و اینکه کسی میگوید من بیکارم برای این است که برخی از کارها را نخواسته انجام دهد اما فضای اشتغال مقداری متحول شده است.
🔸باید به سمت ایجاد کارهایی برویم که نیروی تخصصی در آن وجود دارد نه اینکه بگوییم هر کاری بود انجام دهد.
🔸چالش سوم مسئله بیمه و تامین اجتماعی است؛ بسیاری از بازنشستگان میگویند مبلغی که دریافت میکنند کافی نیست و این مسئله باید به نحوی حل شود.
🔸چهارمین مسئله مسکن است؛ این از چالشهای سنگینی است که در چند سال اخیر با آن روبهرو بودهایم.
🔸متاسفانه در برههای یک وزیر مسکن در پایان کارش گفت حتی یک مسکن هم در دوران وزارت خود نساخته است و این چالش است و فعلا کمبود مسکن، گرانی مسکن و گرانی اجاره داریم.
🔸پنجمین مسئله نظام عدالت اقتصادی و مبارزه با فقر است؛ درآمدها در کشور ما عادلانه تقسیم نمیشود و یک عده فقیر هستند و یک عده هم بسیار درآمد دارند و ثروتمند هستند.
🔸برای این موضوع باید فکری شود، خدای متعال قوت و رزق و روزی فقرا را در مال پولدارها قرار داده است و باید به نحوی متعادل شود و این بحث عدالت اجتماعی است.
🔸مسئله ششم سبک زندگی اسلامی است.
🔸سبک زندگی از مسائلی است که در جامعه ما ابعاد مختلفی دارد. یکی بحث فرزندآوری است که کشور ما دارد پیر میشود، همچنین مسائل دیگری مثل عفاف، حجاب و اسراف است که همه در سبک زندگی قرار میگیرد و اگر میخواهیم سبک زندگی اسلامی در کشور داشته باشیم، باید به این مسائل توجه کنیم.
🔸مسئله هفتم ناکارآمدی نظام اداری ما است که نظام اداری نمیتواند متناسب با نیاز مردم پاسخ دهد. بروکراسی و کاغذبازی در محیط اداری ما به عنوان یک بیماری وجود دارد.
🔸این هفت بیماری است و این ۷ چالش را اگر پشت سر هم تکرار کنیم و به یکدیگر نق بزنیم آیا شرایط اصلاح می شود؟با نق زدن نمی توان مسئله را حل کرد.
🔸نق زدن جای این جریان سیاسی را با آن جریان سیاسی عوض می کند اما گلایه کردن به درد نمی خورد، ما باید با مشکلاتمان آشنا باشیم اما نباید در مشکلات مدام نق بزنیم.
🔷
راهکار و راهحل مشکلات و چالش ها
🔸تفاوت جریانهای سیاسی در چیست؟اینکه مشکلات و چالشهای جامعه را بگویند که مثل هم هستند اما تفاوت در راهکارها و راه حلها است و هر جریان سیاسی باید راهکار خودش برای حل مشکلات را ارائه دهد.
🔸برخیها میگویند برای حل این مشکلات دست به دامن آمریکا شویم اما در این مسیر هرچه پیش رویم، نتیجه بدتر میشود، مگر اینکه خودمان کاری کنیم و باید از این رفتارهای ساده پندارانه دست برداریم و دنبال راهکار باشیم.
🔸اینکه میگوییم در اینجا دانشگاهها و حوزههای علمیه باید میدانداری کنند، به دلیل آن است که توقع مردم از اهل علم و کارشناسان این است که راهکار ارائه دهند و راهکار علمی باید عملیاتی شود تا مشکل مردم حل شود.
🔸ادعای دولت سیزدهم از روزی که آمده و تلاشهایی که کرده در این راستا بوده که مسئله را حل کند.
🔸در جلسه اخیر مجلس خبرگان، رئیس جمهور تأکید کرد برای اینکه دوباره رای بیاورم، کار نمیکنم بلکه برای حل مسئله کشور کار میکنم یعنی مسئله کشور این طور نیست که بگوییم تیم ما رأی بیاورد و این حرف معلوم است که از روی دلسوزی زده میشود. لذا بی انصافی است که این نگاه را نگویم و نخواهم که از این نگاه حمایت شود.
🔸برای حل مسئله باید تحول در نظام اداری رخ دهد و این را هم رهبر معظم انقلاب تأکید دارند که تحول یعنی ایجاد یک حرکت جهشی و جهادی در تمام بخشهای اداری کشور.
🔸ادارهای که بخواهد با سازماندهی ۵۰ الی ۶۰ سال پیش برای کشور مسئله حل کند، قطعا نمیتواند.
🔸رهبری فرموده تحول جهشی و جهادی در همه بخشهای اداری میخواهیم و این تحول در همه بخشهای حکمرانی نیاز است و باید این تحول رخ دهد وگرنه همین جا که هستیم خواهیم ماند.
🔸بدنه اداری با این شکل نمیتواند این مشکلاتی را که شمردیم حل کند.
🔸برای اینکه این قضیه واقعیت پیدا کند دولت سند تحول دولت مردمی را برای ایران قوی نوشته است.
🔸اگر کمک مردم به دولت نباشد، دولت نمیتواند کاری انجام دهد.
🔸کسانی که دلشان برای انقلاب، شهدا و زحمات کشیده شده میسوزد، باید این رویکرد حمایت از دولت برای حل مسئله کشور را دنبال کنند.
🔸در شعار امسال هم بر مشارکت مردم تأکید شده است و اگر میخواهیم تحول رخ دهد همه باید در بخش اقتصاد، تولید و فرهنگی مشارکت داشته باشیم.
⬅️📱صفحات مجازی آیت الله دژکام را از طریق لینک زیر دنبال کنید :
🌐
https://zil.ink/dezhkam_ir