🌴تنگه ابوقریب مقاومت رزمندگان، ایستادگی شهدا و عزت مردم ایران بود
روز ۲۱ تیرماه ۶۷ اعلام شد که نیروهای بعثی عراق به تنگه ابوقریب که تنگه ای بسیار استراتژیک در شمالغرب خوزستان است حمله کرده و رزمندگان اسلام هیچ نیرویی را ندارند که مقابل آنها بایستد. از طرف فرماندهی جنگ هم ابلاغ میشود که گردان عمار برای مقابله با عراق اعزام شود، اطلاع میدهند که گردان عمار آماده شدهاند که بروند مرخصی، دستور میدهند که گردان عمار را برگردانید به تنگه ابوقریب.
رزمندگان گردان عمار به پادگان دوکوهه برمیگردند و بهسرعت تجهیز میشوند و عازم خط مقدم میشوند. در این عملیات گردان عمار بهتنهایی مقابل یک لشکر زرهی عراقی ایستاد و نیمی از این گردان بهعلت تشنگی به فیض شهادت نائل شدند.
از این ابوقریبها در طول انقلاب و بعد از انقلاب و بعد از جنگ داشتیم و خواهیم داشت. کسی میتواند از ابوقریب دفاع کند که آماده باشد. کسی میتواند به ابوقریب برود و جلوی دشمن را بگیرد که خود کاملاً به بصیرت و آگاهی رسیده باشد و چیزی نتواند جلوی او را بگیرد حتی با یک سلاح اندک بتواند از خیل کثیر توان نظامی و مادی دشمن جلوگیری کند.
تنگه ابو قریب با توصیف شرایط سخت دوران جنگ تحمیلی
سردار محمد رضا یزدی مشاور فرماندهی سپاه و فرمانده گردان عمار در تنگه ابو قریب با توصیف شرایط سخت دوران جنگ تحمیلی و عملیات تنگه ابو قریب، اظهار کرد: تیرماه سال ۶۷ دمای هوا در بیابانهای جنوب اگر بگوییم نزدیک ۶۰ درجه بود، اغراق نکردهایم. یک عده از بچههای ما در دوکوهه برای آمدن به مرخصی آماده میشدند و افراد زیادی در خط نبودند. آن روزها شرایط جنگ کمی سخت شده بود، نزدیکهای ظهر گفتند که عراقیها با بمبهای شیمیایی و مهمات بسیار زیاد حمله کردند و مرز را بمباران، خط را شکسته و به خرمرود و دزفول نزدیک میشوند.
فرمانده گردان عمار در دوران دفاع مقدس با اشاره به اهمیت عملیات فتحالمبین در حفظ خاک کشور، بیان کرد: رودخانه کرخه از حیث نظامی بسیار پراهمیت است و در عملیات فتحالمبین ما توانستیم اصطلاحاً کشورمان را پس بگیریم و از رودخانه عبور کنیم.
وی با بیان اینکه نمیتوان واقعیت جنگ را با نمایش فیلم به صورت کامل و شفاف به نمایش گذاشت، تأکید کرد: «در فیلم تنگه ابو قریب محصول هنرمندان کشورمان تنها بخشی از اتفاقات را میتوان به نمایش گذاشت، لبهای خشک شده بچههای رزمنده در گرمای ۶۰ درجه که چند کیلومتر را از این سنگر به آن سنگر و از این تپه به آن تپه پیادهروی کرده بودند را باید میدیدید.
یزدی یادآور شد: «در این عملیات ۵۲ شهید دادیم و پیکر یکی از شهدا هنوز برنگشته است در حالی که تنها ۱۷ سال داشت و پنج تن از رزمندگان از تشنگی شهید شدند».
*خبرنگار حوزه ایثار وشهادت ایرنا،
#تنگه_ابوقریب
@dghjkb