📍
کمبود پول یا عدم مدیریت پول؟!
🔺به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر، ۳۲ درصد از منابع آبی در شبکه توزیع آب هدر میرود. با احتساب حدود ۴۰۰ هزار متر مکعب مصرف شبانه روزی آب در استان(فقط مصرف مشترکان)، ۱۲۸ هزار متر مکعب در شبانه روز هدر رفت آب داریم! که در طول یک سال این رقم به بیش از ۴۶ میلیون متر مکعب میرسد!
🔻اگر بخواهیم این مقدار را درک کنیم، باید بدانیم که ظرفیت منابع آبی سد دالکی در صورت احداث، ۴۳۵ میلیون متر مکعب در سال خواهد بود.
🔺اما نوسازی شبکه آب چقدر هزینه دارد؟! به گفته استاندار بوشهر این کار به ۱۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. رقمی کمتر از ۱۰درصد ساخت سد دالکی. سدی که در سال ۹۹ با اعتبار ۱۲۰۰میلیارد تومان آغاز شد و الان برای تکمیل ۴۴ درصد باقیمانده نیاز به ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار دارد!
🔻شاید بگوییم سدسازی و جلوگیری از هدر رفت آب دو مسأله مستقل از هم است، اما مسأله این است که بعضا سالانه هزاران میلیارد برای سدسازی هزینه میشود، اما توجه کافی به نوسازی شبکه آب نمیشود. این در حالیست که در شرایط تبخیری بالای ایران،سدسازی هیچ توجیهی ندارد. سد برای مدیریت منابع کشورهای اروپایی مناسب است که تبخیر آبشان کم است.
بهترین کار برای مدیریت منابع آب در ایران ذخیره سازی در زیرزمین است، یعنی همان قناتسازی و آبخوانداری که اجداد ما صدها سال قبل متوجه آن بودند، اما ما با تقلیدی کورکورانه از غرب، منابع مالی و آبی خود را هدر میدهیم!
❇️ دیدهبان بوشهر
https://eitaa.com/joinchat/1793065243C74a26d4f62