📝رویکرد وفاقی دولت در بوته نقد
🔸ایده وفاق ملی دولت چهاردهم اگرچه ایدهای مناسب و درخور است و سوابق فعالیتها و همچنین گرایش سیاسی رئیسجمهور محترم مؤید آن است، اما برخی اقداماتی که در لوای این ایده یا به نام آن انجام میشود، محل نقد میباشد. به عنوان مثال میتوان به انتصاب برخی محکومان امنیتی در این دولت اشاره کرد. در همین زمینه، میتوان به گره زدن رفع مشکلات اقتصادی به رفع فیلترینگ برخی شبکههای اجتماعی، تلاش برای طرح مجدد پیوستن به FATF و... هم اشاره کرد که بیش از هر چیز، تلاشهای دولت دوازدهم در این زمینه را یادآور میشود.
🔸واقعیت آن است که اگر متهم به قضاوت زودهنگام نشویم، درباره مجموع اقداماتی که در دولت در لوای ایده وفاق ملی مطرح میشود، نوعی پراکندگی و آشفتگی وجود دارد؛ گویی این ایده هم فاقد محوریت و مرکزیت مشخص بوده یا به تعبیر دقیقتر، از نداشتن دال مرکزی رنج میبرد و هم بهخوبی حدود و ثغور مفهومی و مصداقی آن تعریف نشده است یا کیفیت غیریتسازی آن با دقت مشخص نیست.
🔸به همین دلیل است که در عین تکرار این ایده در مواضع برخی دولتمردان، اما نوعی سرگشتگی نظری و عملی در این زمینه وجود دارد؛ بدین ترتیب که برخی دولتمردان آن را آنچنان موسع در نظر گرفتهاند که در مواردی با پلورالیسم و مخالفت با امنيت ملي و منافع ملي و اهداف ملي وحتي رفتاري در چار چوب عمليات نفوذ همنشین میشود و این در حالی است که برخی دیگر از دولتمردان آن را به گونهای شرح میدهند که بیش از هر چیزی، به انقلابیگری قرابت دارد.
🔸 یا اینکه در حالی که این دولت در حوزه سیاست و روابط خارجی، به صورت انقلابی عمل میکند، اما در عرصه سیاست داخلی و از جمله در مواردی که اشاره شد، از این مشی فاصله میگیرد و در مواردی درصدد تکرار مسیرهای هزینهزای گذشته است.
🔸حال اگرچه اصل نگاه دولت برای همگرایی در جامعه قابل ستایش است، اما ایجاد وفاق و همگرایی در سیاست داخلی نیازمند قالب و چارچوب تعریف شده و مشخصی است. در واقع، ایده وفاق ملی را میتوان یک ایده برای بازسازی سرمایه اجتماعی نظام و انقلاب در نظر گرفت که در درون کلان گفتمان انقلاب جای میگیرد.
🖇کانال دفتر ارتباطات فرهنگی
👇
❁✧═┅┄┄┄
🌐
@difqom
┄┄┄┅═✧❁