📌
یا حبیب (ص)
🔹خواستم چند جملهای پیشکش کنم به خاک پای سید المرسلین (جان هستی به فدایش)، که با هنگامهی قلم ابنشهرآشوب مواجه شدم و در هم شکستم. الحق که نام «شهرآشوب» برای پسر برازندهتر است!
🔹کتاب «مناقب آل ابی طالب» او با فضائل پیامبر اعظم (ص) آغاز میشود. ابنشهرآشوب در 34 فصل به زندگی حضرت ختمیمرتب میپردازد. یکی از این فصول، «فصل فی اللطائف» نام دارد. در این فصل، او به مقایسه فضائل انبیاء (ع) و سیدالانبیاء (ص) میپردازد و در این جهت، برداشتهای لطیف و حیرتانگیزی از آیات و روایات دارد.
بخشهایی از مقایسه حضرت ابراهیم خلیلالله(ع) و حضرت محمد حبیبالله(ص) را بخوانید و لذت ببرید:
1⃣ ابراهیم(ع) از «مُلک» به «ملکوت» نگاه کرد (وَ كَذلِكَ نُري إِبْراهيمَ مَلَكُوتَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ/ انعام،75) و محمد(ص) از «مُلک» به «مَلِک» (پادشاه) نگریست. (أَ لَمْ تَرَ إِلى رَبِّكَ كَيْفَ مَدَّ الظِّل/ فرقان،45)
2⃣ خلیل (ع) طالب است (قالَ إِنِّي ذاهِبٌ إِلى رَبِّي/ صافات،99) و حبیب (ص)، مطلوب. (أَسْرى بِعَبْدِهِ لَيْلا/ اسراء،1)
3⃣ خلیل (ع) به خدا سوگند خورد (وَ تَاللَّهِ لَأَكِيدَنَّ أَصْنامَكُم/ انبیاء،57) و خدا به حبیب (ص). (لَعَمْرُكَ إِنَّهُمْ.../ الحجر،72)
4⃣ خلیل (ع) با واسطه به خدای جلیل رسید (وَ كَذلِكَ نُرِي إِبْراهِيمَ/ انعام،75) و حبیب (ص) بدون واسطه (ثُمَّ دَنا فَتَدَلَّى/ نجم،8)
5⃣ خلیل (ع) برای کسب رضای خدا، کعبه را بناء کرد. (وَ إِذْ يَرْفَعُ إِبْراهِيمُ الْقَواعِدَ مِنَ الْبَيْتِ/ بقره، 127) و خدا قبله را برای کسب رضایت حبیب (ص) خود میخواست. (فَلَنُوَلِّيَنَّكَ قِبْلَةً تَرْضاها/ بقره، 144)
6⃣ برای خلیل (ع)، اول ابتلاء رخ داد و بعد برای پیشوایی برگزیده شد (وَ إِذِ ابْتَلى إِبْراهيمَ رَبُّهُ بِكَلِماتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قالَ إِنِّي جاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِماماً/ بقره، 124)، اما برای حبیب (ص) از ابتداء بشارت به پیشوایی بود (هُوَ الَّذي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدى وَ دينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّه/ توبه، 33)
7⃣ خلیل (ع) در لغت یعنی کسی که تو را دوست دارد و حبیب (ص) در لغت یعنی آن کسی که تو دوستش داری. پس لاجرم، خلیل مرید است و حبیب، مراد؛ خلیل تشنه است و حبیب سیراب. و به همین جهت است که خداوند به دنبال رضایت حبیب(ص) خود است. (وَ لَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضى./ ضحی،5)
@dinrasaneh