✋
لزوم تعامل ایران با طالبان!
🔺چند هفتهای است که سرتیتر خبرگزاری ها و رسانههای داخلی و خارجی به حوادث افغانستان و پیشروی های این گروه افغانستانی که به مدت ۲۰ سال با آمریکا جنگیده است اختصاص یافته، اخباری که به علت خبردادن از سرعت پیشرویها برای عدهای که آمریکا را منجی ملتها به حساب میآورند غيرقابل باور و برای آنها که ذات حقیقی آمریکای چپاولگر را میدانند قابل درک و دور از انتظار نبوده است.
🔹تحلیلهای بسياری از سابقه، ماهیت و رویکرد جدید طالبان در گوشه و کنار فضای رسانهای شاهد بودیم که لازم است در تکمیل تحلیلهایی که نگاهشان به طالبان برآیند مثبتی داشته چند نکته ای را عرض کنیم:
🔸
1. طالبان بر ۱۰۰٪ خاک و جمعيت مردم افغانستان مسلط شده است و این یعنی این گروه دست برتر در آینده سیاسی افغانستان را خواهد داشت که ثمره ۲۰ سال جنگ عليه استکبار جهانی است.
🔸2. طالبانی که الان میبینیم با طالبانی که سالها قبل در رسانهها اخبارش را میدیدیم با توجه به حاکم شدن جریان میانه رو ملا هیبتالله(رهبر فعلی طالبان)، شاهد تغییرات قابل توجهی در رفتارهای سیاسی و اجتماعیش هستیم که در حوزه تعامل با اقوام دیگر، تلاش برای تشکیل دولت، پذیرش نقش زنان درجامعه(از جمله اخبار امروز مبنی بر بازگشت گویندگان زن)، کاهش فشار و تنش های اجتماعی و مذهبی که این روزها تصاویرش در دسترس همگان است. از جمله حضور در هیئت های عزاداری شیعیان برای حفظ امنیت و ...
🔸
3. با توجه به حضور جریان تعامل کننده با اقوام و جریانات اجتماعی و ... در رأس جریان سیاسی و قدرت این گروه(ملا هیبتالله) میتوان امیدوار بود که دست جریان سَلفی و تروریستی طالبان که عقاید تندی هم دارند از رسیدن به قدرت کوتاه خواهند ماند که طبیعتا رهبر فعلی طالبان باید برای ریشه کن کردن این جریان تلاش قابل ملاحظه و ارزیابی انجام دهد که تاکنون چنین بوده است.
🔸4. باید بر این نکته تأکید کرد که طالبان بر خلاف گذشته پذیرفته است که باید جریانات سیاسی و مذهبی ملی افغانستان در کنار همديگر برای تشکیل دولت و ساختار حکومت تلاش کنند و از جمله پذیرفته است که باید شیعیان هزاره و دیگر اقوام افغان، در دولت وحدت ملی حضور داشته باشند که یکی از نکات قابل توجه در رابطه با طالبان فعلی است که به نظر میرسد به سلوک حکومت داری نزدیک شده است.
🔸
5. نکته دیگر اینکه طالبان فعلی با جدیت از ریختن خون مردم و درگیری قومی_مذهبی به خصوص شیعیان جلوگیری کرده و اگر امروز داعش در افغانستان به نابودی نزدیک شده و توان تعرض به اقوام و امنیت افغانستان و شرق کشور را ندارد، به خاطر تمرکز طالبان بر مبارزه با این گروه تروریستی بوده که عملا در افغانستان خلع ید شده است.
🔸6. طی ۲۰ سال گذشته که طالبان همواره بر مرزهای شرقی افغانستان با ایران مسلط بوده همواره امنیت مرزهای شرقی ایران با افغانستان دارای امنیت بوده و هیچگاه به منافع ایران از جانب طالبان تعرضی صورت نگرفته است و در این بین نیز در مبارزه با حمل مواد مخدر از مرزهای شرقی ایران کنترل کامل داشته و با تعرض کنندگان برخورد کرده است.
🔸
7. طالبان در نگاه راهبردی خود، مخالف حضور آمریکا و بیگانگان در افغانستان و منطقه است و ۲۰ سال برای تحقق این نگاه با آمریکا و انگليس جنگیده است و این خود نکته حائز اهمیتی در اشتراک راهبردی این گروه افغانستانی با ایران است که میتواند یکی از اشتراکات و تکیه گاههای تعامل ایران با ساختار حاکمیتی آینده افغانستان که متشکل از همه اقوام افغان خواهد بود، باشد.
🔻 لذا با توجه به نکات فوق الذکر و پذیرش نگاه های با برآیند مثبت دیگر تحلیلران میتوان گفت که به جهت حفظ امنیت ملی و امنیت منطقهای، گزينه تعامل با طالبان برای ایران بهترین گزینه و عاقلانهترین راه مدیریت شرایط حاکم بر منطقه خواهد بود.
✍آقای الف
🌺🌸🌺🌸🌺🌸
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran