📚پدیدار شناسی یک «وضعیت اجتماعی»
🎯فرزندان ایران در اسارت اینستاگرام، تلگرام، واتسآپ، توئیتر، فیسبوک و...
💔سرگشته و بیچاره و با حال خراباند
💔سرچشمهی آباند، به دنبال سراباند
✍️وقتی جوانما یک پیامرسان خارجی را انتخاب کرد، چه اتفاقی برایش میافتد:
معمولاً کاربران یک پلتفرم، شبیه جاندارانی در یک آزمایشگاه، همواره تحت مطالعه و آزمایشهای گوناگون توسط «پیامهای ارسالی» از سوی متخصصان جنگروانی، روانشناسان، جامعهشناسان و ... هستند.
و جوانما نمیداند که در حقیقت او خودش را در اختیار صاحبان آن نرمافزار قرار داده و طعمه آنها شدهاست؛ که در نتیجه در محاصره چند تهدید خطرناک قرار میگیرد:
☑️نخست آنکه معمولاً پیامهای هدفمند، مکرر، متنوع و مداوم بر چشم و گوش و هوش او آوار میشوند و او بهندرت حق انتخاب پیام را دارد؛
➕خیلی از پیامهایی که برایش مفید است، توسط نرمافزار تحدید یا تحریم میشوند؛
➕برخی از پیامها، تحریف شده به او منتقل میشوند تا نشاط روانی او را بگیرند و ارادهاش را تسلیم کنند؛
➕قدرت ادراک و توان تفکیک یا گزینش پیامها برایش به مرور تضعیف میشود؛
✔️اندک اندک حس تحقیر شدگی تبدیل به عادتاو میگردد و جرئت ترک آن نرمافزار «زیانبار» را هم از دست میدهد، چون بشدت احساس «خلاءروانی» خواهد کرد؛ تا اینکه تدریجاً، همه داشتههایش و حتی شخصیت مستقلش در آن محیط مجازی تخریب شده و او بیدفاع مغلوب فضای آن رسانه شده و خودش را جزئی از کلیت همان فضای حاکم بر آن «شبکهاجتماعی» میبیند و با جامعه بیرونی و اجتماع واقعی و انسانهای پیرامونی خودش، «بیگانه» میشود...
☑️تهدید دیگر که بسیار جدیتر و خطرناکتر است، دستیابی دارندگان پلتفرمهای شبکههای اجتماعی و اینترنت از جزئیات اسرار پنهانی کاربران است که لحظه به لحظه آنها را رصد و آنالیز کرده و محتوای مناسب را برایشان تولید میکند؛ به نحوی که بعد از مدتی، بیگانگان، از فرزندان ما بیشتر از خود ما مطلع میشوند و مدیریت ذهن آنها را در دست میگیرند.
✔️اشراف اطلاعاتی مطلق سردمداران صهیونیِ فضای مجازی بر انسانهایی که از «نرمافزار»های آنها استفاده میکنند، بالاتر از تصورات مردم و حتی مسئولان ماست.
➕شناخت دقیق، گسترده، طولانی مدت و فوقالعادهی دشمنان از نیازهای پنهان مردمما در ابعاد خصوصی، فکری، عاطفی، جنسی و اسرار مگوی افراد و مطالعات نهانشناسی کاربران، بالاتر از روانشناسی آنها، تشخیص نوع روابط زناشویی، عشقها و علائق یا نفرتها و انزجارها، ارتباطات انسانی، گروههای همسوی اجتماعی فرد و غیره، با دقت و وسعتی است که هیچ حکومتی نمیتواند نظیر فضای مجازی از شهروندان جامعه خویش شناخت پیدا کند.
🎯یک فرد یا گروه اجتماعی یا یک جامعه انسانی، اطلاعاتی که از خودش، ناخواسته در اختیار صاحبان پلتفرمها میگذارد، بسیار بیشتر و دقیقتر و عمیقتر از اطلاعاتی است که والدین، خواهر و برادر، همسر، همکار، همسایه، نزدیکان و کارگزاران حکومتها می توانند از آن فرد یا گروه اجتماعی داشته باشند.
✔️گاهی انسان در خلوت فضای مجازی خویش چیزی را دیده یا شنیده که بعداً خودش هم فراموش کرده، اما آن نرمافزار یا پلتفرم هرگز هیچ حرکتی از کاربر را فراموش نمیکند.
☑️در این فضا که تقریباً عموم کاربران، مصرفکننده و منفعلاند، همه میخواهند فعال و مؤثر و نقشآفرین باشند؛ میخواهند حرفی بزنند، چیزی بنویسند، مطلبی بازنشر بدهند،...
🔰بنابراین عمدهی تلاش کاربران، دیدن و شنیدن و خواندن «مطالب عرضه شده» و بازنشر آنها برای سایرین است؛ از منظر یک عضو در شبکه مجازی، هرچه بازنشر مطالب، فارغ از ارزش ذاتی آنها، زیادتر و سریعتر و تازهتر باشد، بهتر است...!
🎯و دقیقا همین نوع کنشگری اکثریت قریب به اتفاق کاربران، آنها را به بیگاری وخدمترسانی به اهداف دشمنان خودشان وامیدارد و آنچنان معتاد این شرایط میشوند که به اتلاف وقت و انرژی و روحیات مثبت خود توجهی نمیکنند و به تسلط دشمنان بر تمام جزئیات «رازونیازهای یواشکی» خودشان در فضای مجازی هم هیچ اهمیتی نمیدهد؛
🔰همین «ارتباط تنگاتنگ»، به مرور زمان، یک پیوند جوهری، اعتماد و اطمینان و آرامش و تسلیم ذاتی را میان کاربران ایجاد میکند که بعضاً با اشاره یا مطالبه «شبکه»، هر ادعایی را میپذیرند و چه بسا هر اقدامی را علیه «واقعیتبیرونی» انجام میدهند...
پایان قسمت دوم- مطلب ادامه دارد...
محمدعلی رامین/ هفتم آذرماه ۱۴۰۱
🔰صفحات مجازی:
eitaa.com/maramin ایتا
splus.ir/mohammadali_ramin سروش