⭕️
کنارهگیری علمای الجزايری از عضویت در اتحاد العلماء
🔹
راشاتودی: ۲۵ نفر از علمای
#الجزاير در اعتراض به آنچه اظهارات تحریکآمیز و خصمانه احمد
#الریسونی، رئیس الاتحاد العالمی لعلماء المسلمین خواندند، عضویت خود را در این اتحادیه تعلیق کردند.
🔹علمای الجزایر تأکید کردند تنها در صورتی به
#اتحاد_العلماء بازمیگردند که الریسونی استعفا دهد یا رسما عذرخواهی کند.
🔹عبدالرزاق قسوم، رئیس «جمعية العلماء المسلمين الجزائريين» گفت که تصمیم به تعلیق عضویت این علما در اتحاد العلماء به دلیل پافشاری احمد الریسونی، رئیس مراکشی این اتحادیه بر اظهارات خصمانه و ننگآور او در حق الجزایر بوده است.
🔹به گفته او الریسونی از یک تریبون اسلامی و فراگیر برای سمپاشی علیه الجزایر استفاده کرده و به هجمه غیر قابل توجیه خود به یک کشور همسایه ادامه دارد آن هم با رفتاری که در شأن رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان نبود که به بهای ضربه زدن به ثبات و استقلال اتحادیه بر طبل تعصبهای فتنهانگیز و توسعهطلبانه میکوبد.
🔹قسوم تأکید کرد که الریسونی در برابر خیانت کشورش به مسئله
#فلسطین سکوت کرده است و در خصوص سفرهای متقابل مقامات نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی به کشور حرفی نمیزند، اما با این وجود دعوت به
#جهاد علیه الجزایر میکند، اقدامی که با مفهوم جهاد در اسلام مغایرت آشکار دارد.
✍️ سازمان اتحاد العلماء که با داعیه نمایندگی فرامذهبی علمای مسلمان تشکیل شد، اندک اندک با آشکار شدن سوگیریهای سیاسی و مذهبی میدانداران اصلی آن، و به ویژه موسس آن شیخ یوسف قرضاوی، بخش مهمی از بدنه نخبگانی خود را از دست داد.
🔸این نهاد بینالمللی علمایی که با کنارهگیری شخصیتهای مهمی همچون آیت الله تسخیری و عبدالله بن بیه، بیش از هر چیز از جریان اسلامگرای سنی نمایندگی میکرد، امید داشت در دوران ریاست الریسونی (از ۲۰۱۸) که چندان نسبتی با جریان شناختهشده اسلامگرا نداشت، بخشی از مرجعیت از دست داده خود را بازیابی کند.
🔸با این حال عالم مقاصدی مراکشی، هواخواهان فعلی این سازمان را نیز نتوانسته راضی نگه دارد و این بار الجزایریهایی را از دست خواهد داد که از شاخصترین نمایندگان جریان اسلامگرا به شمار میآیند.
🔸چنین مینماید که همساز نشدن اسلامگرایی با ریسونی چندان اتفاق تازهای نیست؛ نام ریسونی در این سالها اغلب در سوگیریهای اسلامگرایانه اتحاد العلماء خالی است و این علی
#قره_داغی، دبیرکل اتحاد، است که در جلسات و بیانیهها و موضعگیریهای اینچنینی (همچون موضوع سوریه یا مصر) حضور پررنگی دارد. چنانکه موضعگیری ریسونی در مسأله صحرای غربی نیز امر تازهای نبوده و قرهداغی تأکید کرده او پیش از ریاست بر این اتحادیه، چنین مواضعی داشته است.
🔸بیشک ریسونی عضوی حاشیهای از اتحاد العلماء نیست تا با اصرار قرهداغی بر «شخصی» خواندن دیدگاههای وی، علمای الجزایری راضی شوند که حساب آن را جدا بنویسند.
🔸باید دید همراهی کجدار و مریز اتحاد العلماء و ریسونی با عذرخواهی وی ادامه مییابد یا شاهد آینده تازهای برای اين سازمان دینی خواهیم بود.
@dolatedin