🔰
#پرسشهای_پر_تکرار در مورد
#قانون_جدید_حجاب_و_عفاف (11)
⚠
اگر الزام به حجاب امری ضروری است، چرا پیامبر (ص) و امامان معصوم (ع) هیچگاه امر بدان نکرده و بی حجابان را توبیخ یا مجازات نکرده اند؟
✍ پاسخ:
این مسئله را با بیان چند نکته بررسی می کنیم
1) فقدان گزارش مساوی فقدان الزام نیست
این ادعا که چون گزارش های تاریخی از برخورد با بدحجابی در صدر اسلام نقل نشده، زمانی قابل استناد است که:
اولاً: ثابت شود که پدیده ی بدحجابی و بی حجابی و برهنگی در صدر اسلام و زمان معصومان (ع) امری شایع و رایج بوده؛
در حالی که این گونه نبوده و موارد اندکی از برهنگی که گزارش شده مربوط به زمان جاهلیت قبل اسلام بوده و حتی همان زمان نیز امری مذموم و مایه ننگ و عار بوده است؛ بلکه اصل پوشیدگی، فرهنگ عمومی مردم بوده و اسلام صرفا حدود آن را تغییر داده است؛
ثانیاً: معنای الزام و برخورد مشخص شود، زیرا نمونه هایی از برخورد وجود دارد که اشاره می کنیم؛
و ثالثاً: منابع تاریخی به خوبی بررسی شود که این کار نیز به درستی صورت نگرفته است.
2) اجرای احکام محتاج گزارش تاریخی نیست
گزارش تاریخی صرفا یکی از منابع فقهی است که ناظر به دلیل «سنت» است و در کنار آن ادله دیگری نظیر قرآن و عقل و اجماع و بنای عقلا وجود دارد که هر کدام به تنهایی برای اثبات یک چیز کفایت می کنند؛
و اتفاقا ادله متعددی بر الزام به حجاب و لزوم برخورد با بی حجابی وجود دارد که در جای خود بحث شده است.
3) وجود گزارش های تاریخی
باوجودی که بی حجابی در صدر اسلام به عنوان یک معضل رایج و عمومی شناخته نمی شد اما با این حال، گزارش هایی دال بر برخورد با بی حجابی و حتی ورود حکومت به آن عرصه وجود دارد که به برخی از آنها اشاره می کنیم:
🔹 یک. پیامبر اکرم(ص) در فرمانی که به «مُعاذ بن جبل» به عنوان فرماندار یمن ابلاغ کردند، می فرمایند -«أمِت أمرَ الْجاهِلِيَّةِ : رسمها و نمادهای جاهلي را نابود كن» ( بحار الأنوار، 76 :127)
اتفاقا یکی از امور جاهلی به تصریح قرآن مربوط به پوشش و آرایش نامناسب زنان بوده که باعث می شد قسمتهایی از گردن و گوش و گوشواره دیده شود(وَ لا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجاهِلِيَّةِ الْأُولى) (الاحزاب:31) که پیامبر(ص) به حاکم اسلامی دستور می دهد که باید چنین نمادهایی را در کشور اسلامی نابود کرد.
🔸 دو. امیرالمؤمنین(ع) در زمان خلافت و به عنوان حاکم به مردم عراق می فرمایند: آیا شرم نمی کنید و به غیرت نمی آیید که زنانتان راهی بازارها می شوند و با مردان برخورد می کنند.(کلینی، الکافی، 5: 537).
🔹 سه. امام رضا(ع) یکی از فلسفه های جعل حاکم را اینگونه بیان می فرمایند که خداوند به جهت رعایت مصالح و مفاسد حدودی را تعیین کرده و از تجاوز از آنها منع کرده؛ اما همیشه همه افراد حاضر نیستند تا از منفعت و لذت شخصی خود حتی در موردی که از ناحیه آن فسادی به دیگران متوجه می شود، دست بردارند؛ پس بدین سبب خداوند برای آنان فرمانروایی که آنان را از فساد بازدارد و حدود و احکام خدا را بین آنان اقامه کند، مشخص فرموده است....» (رک: صدوق،علل الشرایع، 2: 100).
🔸چهار. فرمان دیگر پیامبر اکرم(ص) خطاب به «عمرو بن حزم»، والی نجران که می فرمایند: مردم را از اینکه لباس کوچکی بپوشند که عورتشان آشکار شود، باز دار.(ابن هشام، السیرة النبویة، 4: 241).
این نکته را در نظر بگیریم که عورت یعنی جایی که انسان شرم دارد یا باید شرم کند از اینکه دیگران و افراد نامحرم آن را ببینند! و لذا در ادله دیگری این ویژگی برای تمام بدن زن(به جز وجه و کفین) اثبات شده است. بنابراین این دستور نیز اشاره به لزوم حجاب و پوشش کامل زن دارد.
لذا اینکه گفته شده گزارش های تاریخی دال بر برخورد با بی حجابی نداریم غلط و احیانا ناشی از عدم بررسی کامل اسناد تاریخی و روایی است.
ببینید:
⚠
چرا جمهوری اسلامی مخالف حکومت اسلامی پیامبر(ص) و امیرالمومنین(ع) عمل می کند؟! همانگونه که در آن زمان با بی حجابی برخورد نمی شد و برای آن قانون و مجازات وضع نمی شد الان نیز باید به تبعیت از ایشان، همانگونه رفتار کرد!
https://eitaa.com/dr_abedisarasia/585
#جهاد_تبیین
#قانون_عفاف_و_حجاب
─┅═ঊঈA-A คlเгєzคঊঈ═┅─
@Dr_abedisarasia