موفقیت بانک مرکزی دولت سیزدهم در کنترل رشد نقدینگی
بانک مرکزی اعلام کرد:
🔹نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در مهر سال ۱۴۰۰ با حدود ۱۵ واحد درصد کاهش، در پایان تیر سال ۱۴۰۲ به ۲۷.۵ درصد رسید.
🔹در سال ۱۴۰۱ رشد تسهیلات پرداخت شده ۴۵.۳ درصد و رشد مانده تسهیلات ۳۷.۴ درصد بوده است و در زمینه تامین مالی از طریق اوراق گام که تاکنون ۶۵ همت (هزار میلیارد تومان) تامین مالی انجام شده است، فقط ۵۲ همت آن در سال ۱۴۰۱ انجام شده است. بر این اساس، بانک مرکزی در عین حال که به کنترل نقدینگی توجه دارد به رشد تسهیلات و تامین مالی بخش واقعی اقتصاد نیز دقت می کند.
🔹نرخ تورم نقطه به نقطه مصرفکننده از ابتدای امسال تاکنون نزدیک به ۱۵ واحد درصد کاهش یافته است. آثار این کاهش را در بازارهای خودرو و مسکن می بینیم و کاهش قیمت اقلام محسوس است. همچنین در ماه گذشته نرخ رشد تورم ماهانه کالا به صفر درصد رسید.
🔹تورم نقطه به نقطه تولید کننده (PPI) در اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۰۳ درصد بود که در تیرماه ۱۴۰۲ به ۳۲ درصد کاهش یافته است. همچنین تورم ماهانه تولید در تیر امسال به ۱.۸ درصد کاهش یافته است که یکی از پایینترین نرخها در سالهای گذشته به شمار میرود. بنابراین کاهش شدید تورم تولیدکننده در کاهش تورم مصرف دیده می شود.
irna.ir/xjNhzv
@IRNA_1313