✨ وصف مومن ✨
🌹🌹 وَالَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَا نُكَلِّفُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ ۖ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ.
کسانیکه ایمان آورده اند و کارهای شایسته انجام داده اند، البته هیچکس را جز به اندازهء تواناییش تکلیف نمی کنیم، آنها اهل بهشتند و جاودانه در آن خواهند ماند. ۴۲ اعراف.
تفسیر: وقتی خدا می فرماید تکلیف به اندازهء توانایی است، یعنی همهء افراد، در هر طبقه، در هر سن، با هر تفکر و اندیشه، و با هر شرایطی می توانند در صف صالحان قرار بگیرند. زیرا هر دستوری که خداوند به بنده اش می فرماید، حتما و قطعا توان انجام آنرا قبلا به او داده. حالا بدلایل تفاوتهای فردی و محیطی، این توان در افراد مختلف، متفاوت است در بعضی کمتر و در بعضی بیشتر.
اما آنچه در همهء افراد یکسان است اینست که: همهء بندگان می توانند ایمان داشته باشند و عمل صالح انجام دهند. در حقیقت وسیلهء نجات و سعادت جاویدان، منحصرا ایمان است و عمل صالح.
👈 👈 اما از آنجائیکه درجهء ایمان و میزان عمل صالح افراد با هم متفاوت است، پاداشهای خداوند هم طبقه بندی شده.
و هرچه در مسیر حق، بیشتر تهذیب نفس و مجاهدت نماییم، و به انجام واجبات و مستحبات بپردازیم و از محرمات و مکروهات دوری کنیم، و در جهاد با دشمنان خدا و دشمنان دین خدا، یکپارچه و متحد، در صف اول باشیم، و به شعائر و احکام دین، تعظیم و احترام کنیم و اهمیت بدهیم...... خداوند منان، توانمان را در انجام اعمال صالح بالا می برد و سختیهای راه را آسان میکند، و به این ترتیب جایگاهمان در صف صالحان بالا رفته و ارتقاء می یابد و إن شاءالله، به جایگاه انسانهای بزرگ، اولیاء خدا، حتی بالاتر به جایگاه ائمه و پیامبران می رسد. به درجهء اعلی علیین و مقام رفیع سدرة المنتهی. مقام قرب الهی. که آن بزرگان، این مقام را تنها با اطاعت محض از پروردگار برای خود معامله کرده و خریدند.
👈 👈 👈 پس به آنچه تحت تعلیم و تربیت بزرگترها آموخته ایم اکتفا نکنیم و راضی نباشیم. خود را در معرض تعلیم و تربیت ثانوی قرار دهیم و از اسباب هدایت که بیکران در اختیارمان است بهره بگیریم و توان و ظرفیت خود را بالا ببریم.
💚 و من الله توفیق إن شاءالله 💚