🔴حجتالاسلام فلاحزاده عضو دفتر استفتائات حضرت آیتالله العظمی خامنهای به پرتکرارترین سؤالات در خصوص پوشش و آرایش زنان و مردان مطابق با فتاوای حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای همزمان با روز عفاف و حجاب پاسخ داد.
♦️سوال: برخی از خانمها در شبکههای مجازی با قصد خیر و هدف ترویج حجاب اسلامی و چادر مشغول به فعالیت هستند و عکسهای خود را با حجاب کامل منتشر مینمایند. لکن در برخی موارد همین تصاویر موجب سوءاستفاده قرار میگیرد؛ تکلیف چیست؟
📍 اگر این تصاویر مورد سوءاستفاده قرار گیرد یا تحریکآمیز باشد یا مفسدهای برای خانم داشته باشد، جایز نیست.
♦️سوال: حکم پوشیدن ساپورت و شلوار لی یا شلوار جین و روسری و کفش رنگی و مانتوی کوتاه در زیر چادر چیست؟
📍برای پوشش شرایطی ذکر شده؛ ازجمله اینکه برجستگیهای بدن مشخص نباشد. در مورد ساپورت، اینگونه است که تمام هندسه بدن مشخص است؛ بنابراین حجاب کاملی نیست، اما نسبت به نوعهای رنگی شلوار جین و لی، اگر زیر چادر باشد و پیدا نباشد، حکم خاصی ندارد؛ به فرض اینکه پیدا هم باشد، اگر بهقدری چسبان نباشد که هندسه بدن مشخص باشد - یعنی یک مقداری گشاد باشد که برجستگی بدن مشخص نباشد - و اینکه رنگش بهگونهای نباشد که فرد انگشتنما شود و به اصطلاح لباس شهرت نباشد، اشکالی ندارد.
♦️سوال: آیا پوشیدن چادر در کشورهای غربی و یا استفاده از پوشیه در شهرهایی که متداول نیست، حکم لباس شهرت را پیدا میکند و اشکال دارد؟
📍اصل مراعات حجاب لازم است، یعنی اگر فرد به جایی رفت که افراد بیحجاب هستند، او باید حجاب را مراعات کند؛ اگرچه چادر حجاب برتر و بهتر است، اما اگر در جایی پوشیدن چادر یا پوشیه برایش مفسده دارد و ممکن است مورد تعرض قرار گیرد یا اینکه انگشتنما شود، یعنی لباس شهرت محسوب شود، در آنجا به خاطر وجود مفسده، استفاده از چادر یا پوشیه جایز نیست.
🌍
eitaa.com/ebratha_ir ایتا
🌍
sapp.ir/ebratha.org سروش