بسمه تعالی
پاسخ به شبهات ⬅️
پرسش: مگر خدا نفرموده ( لا اکراه فی الدین) پس چرا ما مجبوریم اسلام را قبول کنیم؟ و چرا اگر از اسلام خارج شویم عواقب خطرناکی دارد و مرتدین باید کشته شوند؟
پاسخ: اولا آیه شریفه لا اکراه فی الدین بین مردم اشتباه تفسیر شده است و به معنای آزادی انتخاب دین نیست بلکه باید بگوییم که رکن دین و قوام دین به ایمان است یعنی ایمان است که مومن را از غیر مومن جدا می کند و دیندار را از بی دین جدا می کند. ایمان قبول قلبی مسائل دین است و قبول قلبی اکراه بردار نیست یعنی کسی را نمی شود مجبور کرد که باید قلبا ایمان بیاوری بله زبانی می تواند بگوید ایمان آوردم ولی زبانی که ایمان نیست ایمان قلبی است که این ایمان قلبی در ظاهر نشانه هایی دارد مثل تقوا و نماز و ....
پس لا اکراه فی الدین به معنای این است که ایمان آوردن اجباری نیست و هر انسانی خودش باید تصمیم بگیرد که مومن باشد یا منافق یا کافر. ( تفسیر المیزان)
ثانیا: اسلام دین عقلانیت و علم و اندیشه است و اسلام (مخصوصا تشیع) علمدار علم و اندیشه و تحقیق است. به خاطر آیات و روایات متعدد و محکم که سفارش به علم و تعلم و تعقل و تفکر کرده است. تاریخ اسلام هم مملو از دانشمندان بزرگ در علوم مختلف است.
اسلام دستور به تفکر و اندیشه و تعقل داده است و همه مردم جهان را دعوت کرده که درباره اسلام ( بویژه تشیع) تحقیق کنند و هر کسی که بدون غرض درباره اسلام و تشیع تحقیق کرده اقرار به حقانیت اسلام و تشیع کرده و تصریح به مستدل بودن آن کرده است. ( به شهادت بسیاری از مستبصرینی که هدایت شده اند)
ادامه دارد