#در_محضر_امام_حسین_علیهالسلام۲۹
💠 *«تو نیکی میکن و در دجله انداز»*
🍃 امام حسین علیهالسلام فرمود:
🔆 *«وَ مَنْ أَرَادَ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى بِالصَّنِیعَةِ إِلَى أَخِیهِ كَافَأَهُ بِهَا فِی وَقْتِ حَاجَتِهِ وَ صَرَفَ عَنْهُ مِنْ بَلَاءِ الدُّنْیا مَا هُوَ أَكْثَرُ مِنْهُ»*
🔆 *«و هر کس که در انجام کار خیر برای برادرش ارادۀ (رضایت) خدا را بکند؛ خداوند در وقت نیازش پاداش او را خواهد داد و بیش از آن نیکی، بلای دنیا را از او برمیگرداند.»*
📙 بحارالانوار، ج۷۵، ص۱۲۲
🔷 حضرت، نیت کار خیر و هدف اصلی از انجام آن را مشخص میکند. باید توجه داشت که کار خیر صرفاً برای خدا و با قصد قربت انجام شود؛ در این صورت خداوند به هنگام نیاز فرد، جبرانِ این کار خیر را کرده و بیش از مقدار کار خیری که انجام داده است از او دفع بلا میکند.
🔷 بهعبارت دیگر چندین برابر آن شادی که برای برادر یا خواهر دینیاش ایجاد کرده است، خداوند غمهایش را زائل و او را شادمان میکند.
⬅️ با این دیدگاه، فرد هیچگاه خود را نیازمند تشکر و احترام طرف مقابل بابت انجام کار خیر نمیداند و هرگز از انجام کار خیر پشیمان نخواهد شد، گرچه طرف مقابل رفتار نادرستی با او داشته باشد.
🔷 با وجود تشکر خدا، نیازی به تشکر مخلوقات او نیست؛ بهخصوص که تشکر خدا، در زمانی مناسب و چند برابرِ ارزشِ کار خیر فرد است.
✅ برای دریافت امداد الهی، باید به مخلوقات خدماترسانی کرد؛ این یک قانون است! اگر گاهی مشاهده میکنیم که در مشکلات درمانده شدهایم و امداد خاصی از جانب خداوند نمیرسد و یا اگر غصۀ امور دنیوی (غصههای نابجا) در دل ما مستقر شده و احساس افسردگی میکنیم؛ چه بسا خیررسانی مناسب و بهموقع به دیگران نداشتهایم یا خیررسانیمان با قصد قربت همراه نبوده است و اهداف دیگری مانند کسب محبوبیت و اعتبار و… از انجام آن داشتهایم.
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
|
بله |
ایتا |
تلگرام