#در_محضر_امام_حسین_علیهالسلام۱۳
💠 *«هر چیزی، علامتی دارد!»*
🍃 امام حسین علیهالسلام فرمود:
🔆 *«مِنْ دَلَائِلِ عَلَامَاتِ الْقَبُولِ الْجُلُوسُ إِلَى أَهْلِ الْعُقُولِ وَ مِنْ عَلَامَاتِ أَسْبَابِ الْجَهْلِ الْمُمَارَاةُ لِغَیرِ أَهْلِ الْكُفْرِ وَ مِنْ دَلَائِلِ الْعَالِمِ انْتِقَادُهُ لِحَدِیثِهِ وَ عِلْمُهُ بِحَقَائِقِ فُنُونِ النَّظَرِ»*
🔆 *«از نشانههای قبول، مجالست با اهل عقل است و از نشانههای جاهل بودن، مجادله(بگومگوکردن) با غیر اهل کفر(مؤمنین) است و از نشانههای عالم انتقادکردن از گفتار و علم خود و اطلاع او از روشهای صحیح و حقیقی بینش است.»*
📗 بحارالانوار، ج۷۵، ص۱۱۹
🔷🔹 برای دانستن میزان مقبولیت در پیشگاه خداوند؛ باید دقت در همنشینان کرد. اگر خداوند توفیق مجالست با اهل عقل را به شخصی بدهد؛ به این معناست که او مورد پذیرش درگاه الهی است و اگر همنشینان کسی، افرادی دنیاگرا و هواپرست هستند؛ معلوم میشود که اعمال فرد مورد پذیرش خدای سبحان نیست.
🔷 یکی از ویژگیهای افراد عاقل آن است که بر نفس خود کنترل دارند و اجازۀ تجاوز و سرکشی به آن نمیدهند.
🔷 *یکی از آثار مجالست با عقلا، پرهیز از غصهخوری است؛* زیرا آنان بهجای افسوس گذشته و غصه خوردن، آینده را با توکل بر خدا و برنامهریزی صحیح میسازند.
💢 در قسمت بعدی روایت، *مجادله و بگومگو با مؤمنین یکی از نشانههای جاهل مطرح شده است؛* ولو آن فرد به ظاهر از تحصیلات عالیه برخوردار باشد.
◀️ *در قسمت پایانی روایت، به علامت عالم اشاره شده است.* عالم، برای رفع عیوب و کاستیهای گفتار خویش، منتظر انتقاد دیگران نیست و خود کلام خود را به چالش میکشد و ارزش آن را میسنجد.
💢 *این که کسی کلام دیگری را مورد انتقاد قرار دهد، علامت علم نیست؛* بلکه علامت علم آن است که شخص، کلام خود را مورد بررسی و انتقاد قرار دهد.
🔷 علامت دیگر عالم آن است که *راه بررسی هر امری، روش صحیح تفکر و راه ساماندهی قوۀ عاقله خود را بهخوبی میداند.* به علاوه مراقب است که شیطان بر افکار او تسلط نداشته باشد.
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
|
بله |
ایتا |
تلگرام