اثرات استرس بر بدن
۱استرس بیانِ ژنی را تغییر میدهد،
مواد شیمیاییِ تولید شده در بدن در زمان استرس میتواند بر الگوهای ژنی بدن تغییر ایجاد کند.
این ژنها بر نحوه ذخیره سازی چربی در بدن، نحوه عملکرد دستگاه ایمنی بدن، سرعت پیر شدن جسم و احتمال ابتلا به سرطان نظارت داشته و استرس میتواند به شدت آنها را تحت تاثیر خود قرار دهد.
۲اتفاقات دوران کودکی بر میزان استرس تاثیر میگذارد، پژوهشهای انجام شده نشان میدهد که حتی اتفاقات دوران کودکی میتواند تعیین کنندهی سطح هورمون آزاد کننده کورتیکوتروپین (CRH) در مقادیر بالا و پایین باشد. هورمون آزاد کننده کورتیکوتروپین (CRH) بر میزان ترشح غدد فوق کلیوی و همچنین استرس تاثیر مستقیم دارد.
۳استرس به مغز آسیب میرساند،
سطوح بالای هورمون استرس میتواند به بخشهای مهم مغز آسیب جدی مانند هیپوکامپ وارد کند. هیپوکامپ قسمتی از دستگاه کنارهای مغز و مسئول حافظه است.
یکی از دلایلی که افراد پس از دوران طولانی مدت ابتلا به استرس مزمن به خستگی غدد فوق کلیوی مبتلا میشوند این است که مغز برای نجات خودش ترشحات غدد فوق کلیوی را کنار میگذارد.
۴استرس، دستگاه ایمنی را از کار انداخته و التهاب را زیاد میکند.
طولانیتر شدن زمان خوب شدن زخمها، کاهش تاثیر محافظتی واکسنها و افزایش احتمال ابتلا به عفونتها از جمله آثار مخرب استرس است.
استرس همچنین میتواند عفونتهای پنهان را دوباره فعال کند.
افرادی که تاول تب خالی درمیاورند، این مورد را تجربه کردهاند.
۵استرس مزمن به میتوکندری آسیب میرساند، میتوکندری اندامکی است که وظیفه آن تنفس سلولی و نوعی دستگاه انتقال انرژی است که موجب میشوند انرژی شیمیایی موجود در مواد غذایی با عمل فسفوریلاسیون اکسیداتیو، به صورت پیوندهای پرانرژی فسفات ( آدنوزین تری فسفات ) ذخیره شود...
مشاوران امام رضایی...