📊
سهم ناچیز شرکتهای دانش بنیان در تولید ناخالص ملی
🔹از مجموع 7882 شرکت دانش بنیان تایید شده، 4689 شرکت از نوع تولیدی و 2305 شرکت از نوع نوپا هستند. به عبارتی، حدود 60 درصد از شرکتهای دانشبنیان، عنوان تولیدی را به یدک میکشند.
🔹شرکتهای نوپا و تولیدی بر حسب درجه پیچیدگی محصول و سطح متوسط یا بالای فناوری به نوع 1 و 2 تقسیم میشوند:
🌿 به طور کلی شرکتهای دانشبنیان نوع 2 (هم نوپا و هم تولیدی) باید حداقل یک «کالا یا خدمت یا فرآیند تولید یا تجهیز تولید» با فناوری در سطح 2 را حداقل در نمونه آزمایشگاهی ساخته و ارائه کرده باشند.
🌿در شرکتهای تولیدی نوع 1، باید حداقل ۲۵ درصد از درآمد عملیاتی مربوط به تولید و فروش کالاها و خدمات با فناوری برتر باشد. شرکتهای نوپای نوع ۱ نیز باید حداقل یک نمونه محصول آزمایشگاهی با فناوری برتر ساخته و ارائه کرده باشند اما فاقد درآمد عملیاتی هستند.
🔹شرکتهای دانشبنیان نوع 1 دارای سهم 13 درصدی و شرکتهای نوع 2 دارای سهم 75 درصدی و شرکتهای تولیدی و نوپای مستعد دانشبنیان سهم 11 درصدی از کل شرکتهای دانشبنیان را دارند.
🔶 طبق گزارش مرکز پژوهش های مجلس، مجموع درآمد شرکتهای دانشبنیان حدود 3.8 درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد و ۸۰ درصد مجموع شاغلان، در شرکت های تولیدی نوع ۲ مشغول به فعالیتند که حداقل سه درصد از درآمد عملیاتی آنها باید به فناوریهای متوسط رو به بالا اختصاص یابد. این بدان معناست که الزاما همه فعالیت یا محصول این شرکتها دانشبنیان نیست.
#دانش_بنیان