🔰
پروژه «جهاد سازندگی» به تحکیم نظام جمهوری اسلامی کمک کرد
✳️ اریک لوب، استاد دانشگاه فلوریدا و نویسنده کتاب «جهاد سازندگی ایران: توسعه روستایی و تحکیم نظام پس از 1357»
🔹جهاد در غرب داغ ننگ خورده است؛ بخصوص از 11 سپتامبر به بعد. اما در این کتاب، که وجودش وامدار ایرانیانی است که با آنان مصاحبه کرده ام، در واقع بر تلاش فردی و جمعی برای پیشرفت جامعه از طریق توسعه و سایر ابتکارات مثبت تاکید می کند.
🔸آنچه در این تحقیق جدید بود در رابطه با تفسیر جهاد بود؛ تفسیری غیرنظامی از جهاد برای مخاطب غربی یا به طور کلی تر مخاطب غیرایرانی.
🔹جهاد سازندگی در خدمت روحانیون انقلابی بود که می توان از جهاتی آنان را نیروهایی سنت گرا دانست؛ و این را که سازمان، روزبه روز بیشتر بر اسلامی کردن مناطق روستایی تمرکز کرده بود شاید بتوان ازجنبه های سنتی آن تفسیر کرد. اما در عین حال، سازمان واقعا نیرویی برای مدرن سازی بود، از لحاظ بهبود زیرساخت و تلاش برای پیشرفت استانداردهای زندگی و تا حدودی اقتصاد مناطق روستایی.
🔸تصور انقلابی ها از خودشان این بود که قرار است از طریق جهان نوسازی، توسعه روستایی را در ابعاد بزرگتر و بهتر نسبت به سپاه دانش و بهداشت شاه انجام دهند. این سازمان جامع تر بود و به نظرم، علی رغم شباهتهای زیاد، وسعت و عمق بیشتری از آن داشت.
🔹در سال 1979، تقریبا نیمی از جمعیت ایران در روستاها زندگی می کردند و این سازمان تبدیل به نیروی مهمی برای مشروعیت بخشی به حکومت شد.
#جهاد #جهاد_سازندگی