🔻دولت سیزدهم برای تامین مالی تولید چه کرد؟
معاون سیاستگذاری وزارت امور اقتصادی و دارایی:
🔹وزارت اقتصاد تلاش کرده که منابع دولت را با سیاست اهرمسازی به بنگاههای کوچک و متوسط برساند. اهرمسازی بدین معنی که تلاش شده یک واحد از منابع دولت با نرخ صفر درصد با دو واحد از منابع بانکی با نرخ بهره مصوب شورای پول و اعتبار تلفیق شود و در نهایت بهطور میانگین با نرخ ۱۵ درصد در اختیار کسبوکارها گذاشته شود.
🔹 از سال ۱۴۰۰ تاکنون بالغ بر ۴۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع تلفیقی در کسبوکارها تزریق شده و براساس برنامهریزی که صورتگرفته تا شهریور ۱۴۰۳ انتظار میرود حداقل ۴۰ هزار میلیارد تومان دیگر تسهیلات به کسبوکارهای کوچک و متوسط کشور تزریق شود.
🔹با تصویب ستاد هماهنگی اقتصادی دولت کارگروه ملی تأمین مالی زنجیرهای در ایران تشکیل شد. این کارگروه موظف شد که اقدامات متعدد و اصلاحات ساختاری زیادی را در نظام مالی ایران انجام دهد تا کسبوکارها بتوانند از ابزارهای اعتباری مانند گواهی اعتبار مولد بهمنظور تأمین مالی خرید مواد اولیه خود استفاده کنند.
🔹 در نتیجه اقدامات کارگروه ملی تأمین مالی زنجیرهای در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۵۲ هزار میلیارد تومان اوراق گام (گواهی اعتبار مولد) برای صنایع مختلف منتشر شد و انتظار میرود که با تثبیت مجدد فضای اقتصاد کلان مبالغ بیشتری نیز از این روش تأمین مالی شود.
🔹مشارکت در تدوین آییننامه معاملات سهام و مدیریت منابع نقدی در صندوق تثبیت بازار سرمایه و اصلاح اساسنامه صندوق مذکور، تدوین آییننامه اجرایی «بازارمبادلات شمش طلا در بورس کالای ایران» برای تصویب در هیئت وزیران، تصویب بستههای حمایت از سرمایهگذاری در بازار سرمایه، تدوین دستورالعمل تأمین مالی در زنجیره تأمین به پشتوانه اسناد اعتباری در بورسهای کالایی کشور و سیاستگذاری برای تسهیل تأمین مالی بنگاههای اقتصادی ازطریق شرکتهای عام پروژه در راستای تامین مالی پروژه های نیمه تمام با منابع غیربانکی انجام شد.
☫ مــرکز ارتـبــاطات دولـت و روحـــانیــت
🆔
@ertebatatehowzavi