🔷علل
#سقط جنین در ماه های ابتدایی بارداری
🔹۱. ضعف جسمی و کم خونی
▪️جنین مواد مورد نیاز خود را برای رشد از بدن مادر دریافت میکند. سبک زندگی صحیح به ویژه در زمینه تغذیه و نیز هضم قوی، لازمه تولید خون خوب است. اگر در این موارد کوتاهی صورت بگیرد در ابتدا مادر ضعیف شده و به مرور این ضعف به جنین منتقل شده و منجر به سقط میشود.
▪️تمامی رفتارهای مادر که منجر به حالت ضعف و سستی بدن شود، برای جنین مضر بوده و خطر سقط را افزایش میدهد. از جمله موارد تحلیل برنده قوای مادر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
▫️حمام سنگین و طولانی
▫️فعالیت جسمی زیاد و کار سنگین
▫️رابطه جنسی در سه ماه اول بارداری
▫️کمخوابی
▫️عدم دسترسی به غذای مورد علاقه و گرسنگی کشیدن طولانی
🔹۲. ضعف ذاتی جنین
▪️چنانچه منی مرد رقیق و کمقوت باشد، اگر چه ممکن است قدرت باروری داشته باشد ولی در ابتدای بارداری به دلیل ضعف جنین، به سقط منتهی میشود. در مواردی که ضعف و سوء مزاجی از ناحیه زن وجود ندارد میبایست این مسئله را بررسی کرد. موارد زیر میتواند قوت را به منی مرد برگرداند:
▪️پرهیز از افراط در رابطه جنسی
▪️به اعتدال رساندن مزاج مرد (به ویژه مزاج اندامهای جنسی)
▪️مصرف غذاهای مقوی
▪️ورزش مناسب
▪️خواب خوب و عمیق
▪️دوری از تشویش ذهنی و فکر و خیال
▪️انتخاب زمان مناسب از نظر نجومی و توجه به اوقات مناسب همبستری نیز در این مسئله باید مورد توجه قرار بگیرد.
🔹۳. عوامل محرک رحم
▪️این عامل با توجه به سستی پیوند جنین با بدن مادر در اوایل دوره بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است.
▪️تمامی داروها و مواد غذایی قاعدهآور در بارداری و خصوصاً در سه ماهه اول ممنوع است. سیاهدانه، آویشن، اسپند، سیر، پونه، نعنا، دارچین، بنفشه، زعفران و اکثر ادویهجات تند مدر حیض بوده و موجبات سقط جنین را فراهم میکنند.
▪️رابطه جنسی زیاد
▪️بوهای نامطلوب و مشمئزکننده
▪️پرخوری
▪️مصرف مواد غذایی نفاخ مانند سیر و پیاز خام، بادمجان، لوبیا، میوه نارس و اکثر حبوبات اگر خوب نپخته باشند.
▪️ترس، تشویش، استرس و اضطراب (این عوامل گاهاً تنها عامل در بروز سقط هستند. خانمهایی که فشارهای روحی زیاد و کلافهکننده را تحمل میکنند و راهکار برون رفت و یا نادیدهگرفتن مسائل و مشکلات را ندارند، در اثر فشار این حالات نامطلوب جنینشان سقط میشود). لذا فراغت اندیشه و خیال زن در دوران بارداری لازم است.
🔹۴. سوء مزاج رحم
▪️غلبه هر کدام از کیفیات بر رحم (به ویژه غلبه رطوبت) باید برطرف شود. در خانمهایی که سابقه ترشحات رحمی زیاد دارند، میبایست از مصرف غذاهای رطوبتبخش مانند ماست، نوشیدنی و میوه آبدار زیاد پرهیز کنند. با توجه به حساسیت این مسئله لازم است زیر نظر طبیب خانم معاینه صورت گیرد و راهکارهای مناسب جهت رفع سوء مزاج رحم ارائه شود.
🌻
@eslahesabk🌻