🎥 نقد فیلم
در فیلم "عامه پسند"، تقابل بین سنت و مدرنیته به صورت بارزی در شخصیتپردازی زنان داستان قابل مشاهده است. شخصیت افسانه،در تلاش برای پیاده سازی ارزشهای مدرن در یک محیط سنتی، به دلیل وضعیت تاهل (شوهری که حتی یکبار هم در فیلم مشاهده نمی شود)، با چالشهای کمتری نسبت به فهیمه، شخصیت مطلقه داستان، روبرو میشود. این تفاوت در تجربه دو زن، نشاندهنده تأثیر عمیق و دیالکتیک ساختارهای اجتماعی و هنجارهای جنسیتی بر زندگی زنان است.
ظاهر و رفتار این دو شخصیت، نشانهای از تطبیق با ارزشهای مدرن در یک محیط سنتی است. زنانی که همزمان به دنبال استقلال هستند و هم مجبورند به هنجارهای اجتماعی پایبند باشند. فیلم به خوبی نشان میدهد که زنان در چنین جوامعی با موانع متعددی از جمله نگاه جنسیتی، محدودیتهای اجتماعی و انتظارات سنتی روبرو هستند.
وضعیت فعلی فهیمه(به عنوان زن مطلقه)، او را در معرض قضاوتهای اجتماعی و محدودیت های شدیدتری قرار میدهد این در حالی است که افسانه، به دلیل حمایت ضمنی خانواده و جامعه، میتواند با آزادی بیشتری به دنبال اهداف خود باشد.
با این حال، موفقیت شخصیت اصلی در راهاندازی کسبوکار مدرن، نشان میدهد که امکان شکستن این موانع وجود دارد. به شرط آنکه زنان بتوانند با هوشمندی و انعطافپذیری، به هنجارهای اجتماعی موجود پاسخ دهند و در عین حال به ارزشهای مدرن-شخصی خود نیز پایبند بمانند. این امر به ویژه برای زنانی مانند فهیمه که با چالشهای مضاعفی روبرو هستند، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
✅به قلم فاطمه آشناد،دانشجوی دکتری
#رویداد_خانواده
#نقد_فیلم
#عامه_پسند
🔸
@familyevent