✅پیشگیری از آسیبهای فضای مجازی
بخش دوم
🧮
کسانی که در معاملهها مبالغ سنگینی را جابجا میکنند (مثل طلا فروشیها) بهتر است ،برای جلوگیری از کلاهبرداری از چند روش زیر استفاده کنند ؛
💯 به هنگام معامله از فرد خریدار کارت ملی بگیرند و با کارت بانکیاش مقایسه کنند تا مشخص شود آیا مشخصات کارت ملی و کارت بانکی خریدار یکی است ؟
💯 با استفاده از موبایل بانک یک مبلغ اندک از حساب خودمان به شمارهای که روی کارت است بزنیم و در آخرین مرحله ببینیم آیا نام صاحب حساب با اسمی که روی کارت نوشته شده یکی است یا نه ؟
اگر این دو تا اسم یکی نبود یا کارت دزدی است یا توسط دستگاه اسکیمر کپی شده است . افراد کلاهبردار محتوای اصلی کارتها را با اسکیمر کپی میکنند در نهایت اسم و مشخصات خودشان را روی کارت میزنند که با مشخصات کارت ملیشان یکی باشد .
💯 اگر از سایتهای خرید و فروش (دیوار ، شیپور) معامله با قیمت بالا داشتیم ، هرگاه کسی برای خرید به ما زنگ زد به او بگوییم در ابتدا تصویر کارت ملی و کارت بانکی شخصی که با آن قصد خرید دارد را برای ما بفرستد . باید هر دو کارت با هم مقایسه شود و مشخصات صاحب هر دو کارت یکی باشد . زیرا در این سایتها زیاد اتفاق افتاده که افراد کلاهبردار از حساب بانکی یک نفر که به کارت بانکی و رمز اول و دوم و CVV2 و تاریخ انقضایش دست پیدا کرده بودند پول معامله را به حساب فروشنده واریز میکنند . در این صورت فروشنده هم جنس را برایش ارسال میکند ولی متاسفانه بعد از چند وقت حساب بانکیاش مسدود میشود. وقتی به مراجع قضایی مراجعه میکند متوجه میشود پولی که به حسابش آمده پول دزدی بوده و صاحب حساب از او شکایت کرده است . پس باید برای رفع مسدودی حسابش رضایت صاحب حساب را به دست آورد در نتیجه هم باید پول بدهد و هم کالایش از دستش رفته است .
🎮 از خرید اکانتهای بازی از پیجهای اینستاگرامی ،کانالهای تلگرامی و سایتهایی که دارای نماد الکترونیک نیستند خودداری کنید . زیرا این افراد در مرحله اول اعتمادسازی میکنند و در مرحله بعد که کل پول را دریافت کردند دیگر جواب تلفن شخص را نمیدهند .
البته در سایتهای داخلی( ایتا، سروش، روبیکا) چون سِروِرشان در داخل کشور هست خیلی راحت این افراد قابل ردیابی هستند . و وقتی فرد کلاهبردار پاسخ ما را نداد با طرح یک شکایت به راحتی به آیدی و یا شماره تلفن و یا آدرس این شخص دسترسی پیدا میکنیم .
برای جلوگیری از کلاهبرداری سایتهای خارجی بهتر است به فروشنده بگوییم اول جنس را برایمان بفرست ،من بعد از تحویل جنس ، پول را برای شما واریز میکنم . اگر فروشنده به فعالیت خودش مطمئن باشد این شرط را قبول میکند .
⭕️
فیشینگ یا درگاههای جعلی بانکها
در این روش افراد کلاهبردار با ترفندهای مختلف ما را به سمت درگاههای جعلی بانک میکشند .
این ترفندها عبارتند از؛
🔹قیمتهای کاذب
🔹کلاهبرداری مناسبتی
🔹کلاهبرداری بر اساس رویدادهای اجتماعی
🔹کلاهبرداری از طریق رعب و وحشت
🔹کلاهبرداری از طریق ایجاد هیجان و شادی برای کاربران فضای مجازی
_در کلاهبرداری مناسبتی افراد شیاد در مناسبتهای خاص در سایتها و کانالها تبلیغات مختلفی را انجام میدهند .مثلاً یک کالا که قیمت بالایی دارد را به خاطر آن مناسبت زیر قیمت معرفی میکنند و با این کار یک هیجان کاذب در خریدار ایجاد میکند وقتی خریدار کالایش را انتخاب کرد او را به سمت درگاه جعلی هدایت میکنند .
یکی از راههای شناخت درگاه جعلی این است که باید به نوار آدرس سایت بانک دقت کنیم .
حتماً باید در آخر آدرس بانکی ،عنوان shaparak.ir باشد وگرنه آن درگاه جعلی است.
_در کلاهبرداری بر اساس رویدادهای اجتماعی فرد شیاد بعد از اعلام یک خبر از رسانه (مثلاً واریز سود سهام عدالت و یا دریافت کارت سوخت و..) کار خود را شروع میکند . او با ارسال پیام در پیام رسانهای مختلف و یا به صورت پیامکی شروع به انتشار خبر با موضوع مورد نظر میکند و با قرار دادن لینک در پیامش به راحتی از افراد کلاهبرداری میکنند .
_ در کلاهبرداری از طریق ایجاد هیجان و شادی برای کاربران مجازی به عنوان مثال به شخص میگوید شما برنده یک دستگاه ماشین شدهاید و برای دریافت جایزه باید یک مبلغ را به عنوان مالیات به این حساب واریز کنی . و هنگامی که شخص میخواهد آن مبلغ را وارد کند درگیر فیشینگ یا درگاه جعلی میشود و حساب بانکی اش سریع خالی میشود .
•┈┈••✾🍃💞🍃✾••┈┈•
🆔
@farhang_khanevadeh