دشمن شناسی از منظر امیر المومنین (ع):
پاسخ ساده لوحانی که در پازل کفار صهیونیستی بازی می کنند و می گویند حماس و فلسطینیان سنی هستند و حمایت از آنها چه معنا دارد:
روزی یهودیان بعد از وفات رسول الله (ع) با نیت اختلاف افکنی بین مسلمانان و ایجاد تزلزل در عقاید آنها آمدند سراغ امیرالمومنین (ع):
وَ قَالَ لَهُ بَعْضُ الْيَهُودِ مَا دَفَنْتُمْ نَبِيَّكُمْ حَتَّى اخْتَلَفْتُمْ فِيهِ، فَقَالَ (علیه السلام) لَهُ:
إِنَّمَا اخْتَلَفْنَا عَنْهُ لَا فِيهِ، وَ لَكِنَّكُمْ مَا جَفَّتْ أَرْجُلُكُمْ مِنَ الْبَحْرِ حَتَّى قُلْتُمْ لِنَبِيِّكُمْ "اجْعَلْ لَنا إِلهاً كَما لَهُمْ آلِهَةٌ، قالَ إِنَّكُمْ قَوْمٌ تَجْهَلُونَ".
بعضى از يهوديان به امام (عليه السلام) گفتند: هنوز پيامبرتان را دفن نکرده بوديد درباره اش اختلاف کرديد!
حال با منطق افرادی که دشمن را سنی فرض کردند و در جنگ بین شیطان و سنی طرف شیطان را هم خواهند گرفت، امام (ع) با وجود بی عدالتی و غصبی که علیه او و اهل بیتش صورت گرفته بود، باید میفرمود که بله اینها غاصب هستند و غیره!
اما امام علی (ع) درس دشمن شناسی و عدالت به مسلمانان می دهند و در جواب یهودیان می فرماید:
فَقَالَ (علیه السلام) لَهُ:
إِنَّمَا اخْتَلَفْنَا عَنْهُ لَا فِيهِ، وَ لَكِنَّكُمْ مَا جَفَّتْ أَرْجُلُكُمْ مِنَ الْبَحْرِ حَتَّى قُلْتُمْ لِنَبِيِّكُمْ "اجْعَلْ لَنا إِلهاً كَما لَهُمْ آلِهَةٌ، قالَ إِنَّكُمْ قَوْمٌ تَجْهَلُونَ".
ما در باره آنچه كه از او رسيده اختلاف كرديم، نه در خود او، امّا شما يهوديان، هنوز پاى شما پس از نجات از درياى نيل خشك نشده بود كه به پيامبرتان گفتيد: «براى ما خدايى بساز، چنانكه بت پرستان خدايى دارند» و پيامبر شما گفت: «شما مردمى نادانيد».
این درس دشمن شناسی امام علی (ع) که اسوه مومنان است نشان دهنده این است که:
1- مومن باید هوشیار باشد و از اهداف شوم کفار با خبرباشد.
2- نباید خشم و خصومت طوری باشد که نسبت به مخالف خود بی انصافی کنی. در این مسئله امام با عدالت می فرماید که انحراف این افرادی که با ما اختلاف کردند با شمایی که اصل توحید و نبوت را انکار کردید یکی نیست، و شما سطح انحرافتان به مراتب بیشتر است.
3- ما حق نداریم نسبت به دخالت و تجاوز و دسیسه های کفار اصلی علیه منتسبین به اسلام و امت مسلمان بی تفاوت باشیم و برعکس باید موضع قاطع علیه کفار اصلی و کسانی که سطح انحرافشان از امت مسلمان بیشتر است اخذ کنیم.
به راستی نقطه اشتراک اسلام با رژیم صهیونیستی 0 درصد است و تضاد 100 درصدی مشهود است، در حالی که اهل سنت اهل شهادتین هستند و اشتراکات بسیاری با شیعیان دارند.
حال آیا با منطق اهل بیت با مخالفین برخورد می کنیم ؟ و یا با سلیقه و هوای نفس خود؟!
(متن روایت برگرفته از حکمت شماره 317 نهج البلاغه)
🖌کانال اندیشکده اسلامی فاروق:
🌹
@farouq_andishkadeh🌹