محدودیتهای بسیار والدین و تنبیه های مکرر است، این والدین هنگام اعمال دستورات خود به فرزندان هیچ دلیلی ارائه نمی دهند و صحبت هایشان بدون بار عاطفی است. از تقویت کننده های منفی برای تغییر رفتار فرزندانشان استفاده می کنند. همیشه پدر و مادر، تصمیم گیرنده هستند و فرزندان در شرایطی که مستلزم تصمیم گیری باشند، دچار اضطراب می شوند. آنها تمایل پیدا می کنند که در تمام فعالیتها نقش دوم و منفعل را بازی کنند. این کودکان، در بزرگسالی نمی توانند نقش رهبری را بر عهده بگیرند. فرزندان دارای چنین والدینی، ثبات فکری و روحی ندارند و در برابر فشارهای روانی آسیب پذیر هستند.
در این سبک، گرما و محبت والدین کم است و در مقابل کنترل بر رفتار کودک شدید است. این سبک کودکانی دمدمی مزاج و پرخاشگر را که دچار اختلالات رفتاری شدید هستند تولید می کند.
▪️سبک سهل گیرانه
نسبت به آموزش رفتارهای اجتماعی سهل انگار هستند، بی نظمی در این خانواده ها حاکم است و پایبندی اعضا به قوانین و آداب اجتماعی بسیار کم است. تزلزل در چنین خانوادهایی سبب بی مسئولیتی فرزندان می شود از ویژگی های فرزندان رشد یافته در چنین خانواده هایی، مقاومت و لجبازی در مقابل بزرگسالان است. اتکا به نفس پایینی دارند، زود خشمگین و زود خوشحال میشوند، تکانشی و پرخاشگر هستند و در مقابله با فشارهای روانی دچار مشکل می شوند. این فرزندان از استقلال کمی برخوردارند و هنگام مواجه شدن با مشکلات از روش رویگردانی (واپس زنی) استفاده میکنند. در این سبک، گرما و محبت زیاد، ولی کنترل و نظارت کم است. اینها فرزندانی پرخاشگر، ناپخته و خارج از کنترل تربیت می کنند.
سؤالات:👇🍃🌹🍃
۱- رجای حمق چیست؟
۲- حضرت علی علیه السلام در نهج البلاغه سفارش می کند با مردم چگونه زندگی کنید؟
۳- دعای خیر مردم، همیشه پشت سر چه کسانی است ؟
۴- کودکانی که در خانواده پر آشوب زندگی می کنند، اغلب در هنگام رویارویی با چه مشکلاتی روبرو می شوند؟
۵- بهترین سبک فرزندپروری کدام است؟
۶- در کدام سبک فرزند پروری والدین بسیار پرتوقع هستند و توجهی به نیازهای فرزندان خود نمی کنند؟
۷- دو ویژگی فرزندان در سبک سهل گیرانه را بنویسید.
@fatamae