✅
همراهی با ولیّ خدا
چنانچه در مضامین همهی این دعاها مشاهده میشود، علاوه بر دو دستهی پیشی گیرنده و عقب مانده از ولیّ خدا، کسانی نیز معیّت و همراهی با ولیّ را بر میگزینند.
اینها نه در ذهن و اندیشه، نه در دل و احساس و نه در اقدام و عمل، جلوداری امام خویش را بر نمیگزینند، کاسهی داغتر از آتش نمیشوند و هرگز ادعا ندارند که بهتر از ولیّ خدا میفهمند. همچنین سرعت حرکت و اقدام آنها کمتر از ولیّ نمیباشد و پا به پای او حرکت میکنند؛ لذا نه هلاکت دارند و دچار دگرگونی میشوند و نه خروج از سیر عبودیّت و دین نصیبشان میشود (وَ اللّازِمُ لَکُم لاحِقٌ).
این معیّت و تسلیم، ریشه در عرفان و شناخت آنها نسبت به مقام و منزّلت ولیّ خدا دارد. آنها جای خود و معصوم (ع) را اشتباه نمیکنند و با همهی سوابق درخشان خویش سر به آستان حسین (ع) میسایند و در آستان ولایت او بار میافکنند.
اینها با تربیت حماسی و به واسطهی این پرورش روحی، در برابر تمام موضعگیریهای ولیّ خدا تسلیم هستند و به برکت این تربیّت، به عصمت امام ایمان دارند و شأنی در برابر شأن و تشخیص معصوم، برای خود و فهم خویش و سابقهی خویش قائل نیستند.
کسانی چون حبیب و بریر سالهاست که خود را آماده کردهاند تا امام قیام کند و در انتظار نشستهاند تا عاشورا بر پا شود؛ ولیّ این انتظار قیام باعث نشده است، در زمان سکوت علی، حسن و حسین سخن به شکوه بگشایند و ولیّ خدا را متهم به سستی و کوتاهی کنند.
آنها برای همهی لحظهها خود را تربیّت کردهاند و پیش چشم آنها حماسهی تسلیم در برابر سکوت ولیّ، کمتر از حماسهی تسلیم در برابر قیام او نیست. شناخت امام، پذیرش ولایت و تصمیم امام برای قیام و سکوت، تحمّل حکومت جور را برای آنها آسان کرده و آنها را به تلاش برای خودسازی و نیروسازی واداشته است.
امام صادق (ع) در مورد زمان ظهور صاحبالأمر میفرماید: «
إعرف إمامک فإنّک إذا عَرَفته لم یضرّک تقدّم هذا الأمر أو تأخّر»]؛ یعنی: امامت را بشناس! پس آنگاه که او را شناختی، هیچ چیز نمیتواند به تو آسیب برساند، چه أمر ظهور مقدّم شود و چه به تأخیر افتد.
در این روایت، تربیّت شیعه به تسلیم در برابر زمان قیام و ظهور حضرت مهدی تفسیر و ریشهی آن شناخت از امام دانسته شده است؛ آیا تربیّت حماسی چیزی جز این تسلیم و همراهی میباشد؟
✍ علامت تحقق سلم لمن سالمکم
https://eitaa.com/fatemi222/14396