ویژگیهای عصر ظهور
➖آرامش فراگیر
و در دوران ظهور آن حضرت، آن آرامش، فراگیر دنیا را در بر خواهد گرفت چنانچه قبل از استرس و نگرانی بشر را بیچاره کرده است. که بسیاری از بیماریها از استرس و نبود آرامش است
پیامبر(ص) فرمود: «یكُونُ فِى اُمَّتِى اَلْمَهْدِىُّ... تَعِیشُ اُمَّتِى فِى زَمَانِهِ عَیشاً لَمْ تَعِشْهُ قَبْلَ ذَلِكَ؛ در بین امّت من مهدى خواهد بود... آن چنان امتم در زمان او [باآرامش و نشاط] زندگى مىكنند كه قبل از آن چنان زندگىاى نداشتهاند.» (۸)
➖ علم و دانش
امام صادق(ع) فرمود: «علم و دانش بیست و هفت حرف (شعبه و شاخه) است. تمام آنچه پیامبران الهى [براى مردم] آوردند، دو حرف بیش نبود و مردم تاكنون جز دو حرف را نشناختهاند؛ اما هنگامى كه قائم ما قیام كند، بیست و پنج حرف دیگر را آشكار مىسازد و در میان مردم منتشر مىسازد و دو حرف را به آن ضمیمه مىكند تا بیست و هفت حرف كامل و منتشر گردد.»
➖کمال عقل و ایمان بشر
بشر بعد از چالش های فراوان دور شدن از معنویت اصیل و مبتلا شدن به تفکرات غلط که نتیجه ش ماتریالیسم اخلاقی( مادیگرایی) و در نهایت پوچی است؛ با ظهور امام زمان و تشکیل دولت مهدوی به رشد عقلی و معنوی نایل میشود؛
امام باقر(ع) فرمود: «إِذَا قَامَ قَائِمُنَا وَضَعَ یدَهُ عَلَى رُءُوسِ الْعِبَادِ فَجَمَعَ بِهَا عُقُولَهُمْ وَ كَمُلَتْ بِهَا أَحْلَامُهُمْ؛ هنگامى كه قائم ما قیام كند، دستش را بر سر بندگان گذارد و عقول آنها را با آن جمع كند و افكارشان با آن تكمیل مىشود.» و در برخى نسخهها دارد كه اخلاقشان را به كمال مىرساند.»(۹)
امام علىعلیه السلام فرمود: « [مهدى] دست بر سر بندگان [خداوند] گذارد. پس هیچ مؤمنى باقى نماند، جز آنكه قلبش محكمتر از پارههاى آهن گردد و خداوند به او نیز قدرت چهل مرد را عنایت فرماید.»
➖رفع كینهها از سینهها
یکی دیگر مشکلات بشر دشمنی ها و کینه هاست و بشر امروزی دلی پر از نفرت و کینه دارد.
اما با تشکیل دولت عدل مهدوی کینه ها در دلها رخت می بندند
على(ع)فرمود: «لَوْ قَدْ قَامَ قَائِمُنَا... لَذَهَبَتِ الشَّحْنَاءُ مِنْ قُلُوبِ الْعِبَادِ؛ اگر قائم ما قیام كند،... عداوت و كینه از سینههاى [بندگان] خدا بیرون مىرود.»(۱۰)
➖رفع گرفتارىها
در نتیجه استیلا زورمندان مستکبر بر عالم ، گرفتاری های زیادی به بشر رخ داده است و بشر از ظلم و بی عدالتی رنج میبرد.
از دیگر بركات وجود آن حضرت رفع گرفتاریهاست. حضرت سجاد(ع) فرمود: «إِذَا قَامَ قَائِمُنَا أَذْهَبَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَنْ شِیعَتِنَا الْعَاهَةَ؛ زمانى كه قائم ما اهل بیت قیام كند، خداوند متعال از شیعیان ما سختى و گرفتارى را بر مىدارد.»(۱۱)
و به خاطر همین بركات است كه همه هستى از او اعلام رضایت مىكنند. پیامبر(ص) فرمود: «اَلْمَهْدِی رَجُلٌ مِنْ وُلْدِی... یرْضَى فِی خِلَافَتِهِ أَهْلُ الْأَرْضِ وَ أَهْلُ السَّمَاءِ وَ الطَّیرُ فِی الْجَوِّ؛ مهدى مردى است از فرزندان من... در دوران خلافت او اهل زمین و آسمان و پرندگان هوا رضایت دارند.» (۱۲)
➖حتى مردگان و رفتگان از دنیا در عالم برزخ از بركت وجود حضرت مهدى(عج) شاد و خوشحال مىگردند. امیر مؤمنان على(ع) فرمود: .».. وَ لَا یبْقَى مَیتٌ [مِنَ الْمُؤْمِنِینَ] إِلَّا دَخَلَتْ عَلَیهِ تِلْكَ الْفَرْحَةُ فِی قَلْبِهِ وَ هُوَ فِی قَبْرِهِ وَ هُمْ یتَزَاوَرُونَ فِی قُبُورِهِمْ وَ یتَبَاشَرُونَ بِقِیامِ الْقَائِمِ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیهِ؛ مردهاى [از مؤمنان] باقى نمىماند، مگر آنكه خوشحالى [قیام مهدى] بر قلب او وارد مىشود، در حالى كه در قبر و عالم برزخ مىباشد. همدیگر را در قبرهایشان زیارت مىكنند و بشارت قیام مهدىعلیه السلام را به همدیگر مىدهند.»(۱۳)
🔻 ادامه دارد 👇👇