لطفابخوانید و نشردهید
حکم غذا خوردن در خانه
#میت بعد از دفن میت چیست؟
🌐 وجود نازنین حضرت امام جعفرصادق علیه السلام میفرماید:
{الاکل عند اهل المصیبه من عمل الجاهلیه}
✍یعنی.. غذا خوردن نزد مصیبت زدگان با خرج آنان، از رفتارهای جاهلیت است و سنت پیامبر صلیالله علیه و آله و سلم فرستادن غذا برای مصیبتزدگان است. (من لایحضره الفقیه، ج 1، ص 182)
🔸 بيش از ۱۸ روايت در منابع روائي شيعی كه همگي دلالت بر اينكه خوردن غذاي ميت كراهت داشته و مستحب است تا چند روز براي خانواده مصيبت زده غذا ارسال شود.
(جامع الاحاديث الشيعه ۳/ ابواب التعزيه/ باب ۴/ ص۴۶۴؛ وسائل الشيعه ۲/ باب ۶۷/ ص۸۸۸)،
.
🔹 براساس سنت پیامبر، اگر حتی صاحبان عزا دیگران را برای غذا خوردن در خانه متوفی دعوت کنند شایسته نیست بروند زیرا غذا خوردن نزد اهل مصیبت و در منزلشان از اعمال مردم قبل از ظهور اسلام و دوره جاهلیت بوده است.
🌐 در حدیث آمده:
زمانی که حضرت جعفر طیار علیه السلام در جنگ موته شهید شد پیامبر صلیالله علیه و آله و سلم از حضرت فاطمه سلام الله علیها خواست که به نزد اسماء همسر جعفر و خانوادهاش برود و برایشان غذا تهیه کند، بعد از این دستور پیامبر، میان مسلمانان رسم شد که وقتی کسی دچار مصیبت میشد همسایگان و خویشان او برایش غذا تهیه کرده و میبردند.
🌐 لذا با عنایت به احادیث فوق میبایست در جهت همدردی با خانواده مصیبتزده و کاهش فشار روحی و روانی ایشان، شرایط به گونهای فراهم شود که او در مدت عزاداری دغدغه دیگری نداشته باشد.
🌐 روایات شیعی و سنی با استناد به حدیثی از پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله و سلم در شهادت جعفر بن ابیطالب، تصریح شده که مستحب است خویشان و نزدیکان متوفی در تهیه غذا و فراهم آوردن برخی امکانات، به خانواده او که دچار تألمات روحی شدهاند یاری رسانند و از آنان مراقبت و به آنها مهربانی کنند.
🔹 به فرموده امام صادق علیه السلام از همان زمان، این کار به صورت «سنت» درآمد.
🌐 پس از دفن، مستحب است صاحبان عزا را سر سلامتی دهند ولی اگر مدتی گذشته است که به واسطه سرسلامتی دادن مصیبت، یادشان میآید، ترک آن بهتر است و نیز مستحب است تا برای اهل خانه میت غذا بفرستند و غذا خوردن نزد آنان و در منزلشان مکروه است.
⛔متأسفانه آداب مجالس عزای میت امروزه از مسیر اصلی و اسلامی خود خارج شده و مصیبت بلکه مصیبتهای دیگر را بر مصیبت زده تحمیل میکند؛ زیرا افزون بر صرف هزینههای سنگین برای خرید قبر و تهیه وسایل کفن و دفن و ختم؛ مصیبت زده باید با توجه به هزینه های سنگین امروزی پذیرای افرادی باشد که برای تسلای خاطر و تعزیت بر مصیبت زده وارد میشوند و علاوه بر مصیبت اصلی هزینه های گزاف بی موردی را متحمل شود.
.
🌐 نظر آموزههای اسلام، تحمیل هزینه پذیرایی از مردم بر مصیبتزده، از سنتهای غیرعقلانی و جاهلی است.
✅ لطفا با انتشار و ترویج این سنت حسنه شما هم علاوه بر موافقت خودتان دیگران را هم از این رفتار نادرست بر حذر دارید.
@fatemiioon110