#قرار_شنبه_چهل_حدیث_امام_خمینی_رحمت_الله_علیه
حدیث سیزدهم توکل
معنی توکل و درجات آن جلسه اول:
برای توکل ، به حسب روش های مختلف اخلاقی ، معانی نزدیک به هم و با تعابیر مختلف بیان شده است . صاحب منازل السائرين ، توکل را « واگذار نمودن همه امور بی صاحب آن و اعتماد بر وکالت او » معنا کرده است . بعضی عارفان نیز فرموده اند : توکل،افکندن بدن در بندگی و تعلق قلب به پرورندگی ( ربوبیت ) است ، یعنی صرف قوای بدن در راه اطاعت حق و واگذار کردن کارها به پروردگار .
🍃🌸
برخی هم گفته اند ، توکل بر خدا ، بریدن بنده است همه آرزوهای خود را از مخلوق و پیوستن به حق. همه معانی به هم نزدیک است، توکل به حسب اختلاف مقامات بندگان متفاوت است و چون علم به درجات توکل مبتنی بر علم به درجات بندگان در معرفت نسبت به ربوبیت خداست، ناچار اشاره ای به آن می کنیم .
علم به ربوبیت و مالکیت خدا و کیفیت تصرف او در امور ، یکی از اصول معـارف است که بدون آن مقامات صالحین حاصل نمی شود .
🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷🌱
عموم مردم ، خداوند را خالق اصل همه امور و جواهر و عناصر می دانند و تصرفات خدا را محدود می شناسند و به احاطه ربوبيت الهي قائل نیستند. هر چند به زبان می گویند خدا همه کاره است و بی اراده او چیزی پدید نمی آید ، اما نه در علم ، نه در ایمان و شهود ، صاحب این مقام نیستند .
🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷🌱
علم به ربوبیت حق تعالی و توحیدشان ناقص است و توکلی را که از آن سخن میگوییم در لفظ و ادعا می گویند . از این رو در امور دنیا به اسباب ظاهری اعتماد می کنند نه به خدا ، و اگر گاهی به طور ضمنی توجهی به حق دارند ، یا چیزی از او می طلبنـد ، بـاز روی تقلید است یا احتیاط ، چون در آن ضرری نمی بینند و احتمال نفع نیز می دهند . اگر اسباب ظاهری را موافق ببینند ، به کلی از خدا و تصرف او غافل می شوند . این که توکل را با کسب و عمل در تعارض نمی بینند درست است و مطابق با برهان و حدیث ، ولی بی توجهی به ربوبیت و تصرف خدا و مستقل شمردن اسباب ، با توکل منافات دارد .
یا علی مدد
ادامه دارد
#شعارمااللهمعجللولیکالفرج🌿
کانال ایتا
@fatemiyeh_banovan
صفحه اینستاگرام
https://instagram.com/fatemieh_charity?utm_medium=copy_link
پـرداختآنلاین:📲
http://fatemiyeh-houra.ir/pay-cash/
سایت:
http://fatemiyeh-houra.ir