اهميت نذر فرهنگي
كساني كه ميخواهند كار خير و نيكي را در ازاي رسيدن به خواستهشان انجام دهند بايد بدانند روح انسان هم مانند جسم او به غذا نياز دارد. بالا بردن سطح شناخت و آگاهي مردم در عصر اطلاعات و جامعه امروزي يكي از اساسيترين مهمترين نيازهايي است كه بايد برآورده بشود. امروزه تنها از طريق فراهم آوردن امكانات مادي نميتوان بسياري از مشكلاتي كه مردم افرادجامعه با آن دستوپنجه نرم ميكنند را برطرف كرد.
فقر فرهنگي در زمينههاي مختلف معضلي است كه نسبت به فقر اقتصادي مشكلات حادتر و جديتري را در جامعه ايجاد ميكند بنابراين انجام اقداماتي در راستاي مبارزه با فقر فرهنگي در جامعه مدرن امروزي بهمراتب مهمتر و مفيدتر است و لزوم آن بسيار احساس ميشود.
خانوادهاي را تصور كنيد سرپرست خانواده بيكار است و علاوه بر مشكلات مالي دو تا از فرزندانش به بيماي اعتياد دچار هستند. به نظر شما اگر يك وعده غذاي روزانه در قالب غذاي نذري در اختيار اين خانواده قرار بگيرد لطف و كمك بزرگتري به آنها شده است يا اينكه امكاناتي براي درمان بيماري اعتياد فرزندانشان براي آنها فراهم بشود؟
يقينا شما هم معتقديد كه نجات فرزندان اين خانواده از دام اعتياد بهمراتب مهمتر از تأمين يك وعده غذاي روزانه براي آنهاست.
امروزه متأسفانه عدهاي از روي ناآگاهي و تعصب بخش قابلتوجهي از انرژي، وقت و هزينه را از روي خيرانديشي صرف ميكنند غافل از اينكه چون عمل آنها معطوف به هدف نيست آنطور كه بايد مثمرثمر واقع نميشود. امروزه بهويژه در ايام محرم و عزاداري براي امام حسين(ع) ديده ميشود افراد هزينههاي قابل ملاحظهاي را صرف تهيه و توزيع غذا براي نذر كردن ميكنند. بخش عمدهاي از غذاي نذري هم كه توزيع ميشود به دست نيازمندان و گرسنگان نميرسد اما بخش عمدهاي از غذايي كه آماده ميشود در اختيار قشر متوسط و مرفه جامعه قرار ميگيرد و اين افراد هم نه به براي سير كردن شكمشان بلكه براي تبرك اين وعده غذايي را ميل ميكنند. بهتر نيست اين هزينهها با توجه به مقتضيات جامعه امروزي صرف تأمين نياز نيازمندان بشود؟ چه بسا ميزان پولي كه در مسير نذر هزينه ميكنيم در مسير نذر فرهنگي هزينه بشود نتايج مطلوبتر و مفيدتري حاصل بشود.