🔸عوامل مختلفی در صورت بخشیدن به این وضعیت، یعنی تولید طبقه روشنفکر سلبریتی نقش داشته است و این طبقه به دلیل ابتذال و توهمی که ایجاد میکنند و سطحیزدگی که به مخاطب میدهند، جامعه را نیز دچار رخوت کرده است. تلاش شده تا با روایتپردازی و مرور برخی از نوشتهها و یادداشتهای اساتید مختلف در این زمینه این تصویر را برجسته سازد که باید برای رهایی از این وضعیت، نقشه رهایی داشت.
🔹 روشنفکری که به بهای دیده شدن یا هر چیز دیگری به سمت و سوی اداهای سلبریتیگونه دربیاید توسط این ادبیات مورد نقد و ابرام قرار گرفت. بیشک این نکات ارزشمندی که ارائه شد بسیار راهگشاست و باید این جنس از مسائل را تأکید کرد تا با زدودن موانع، بارقههای اندیشه را زنده کرد.
🔸 اما با این حال برخی دیگر از پژوهشگران هستند که تلاش دارند پلی میان روشنفکری و ساحت سلبریتی ایجاد کنند. آنها میگویند در عین آنکه سلبریتیشدن منافات با روشنفکری دارد چراکه باید دلپسند مخاطب پیش رود اما با این حال وضعیت جامعه امروز به نحوی است که باید برای شنیدهشدن در مسیر سلبریتیشدن اتفاقا قدم برداشت. یکی از این چهرهها که سابقاً طرح خود را در ماهنامه ارتباطات هم شرح داده بود، دکتر کاوه بهبهانی است.
🔹ایشان که در حوزه فلسفه و هنر پژوهشهایی را دارند، در مقالهای با عنوان «روشنفکر، سلبریتی انتحاری» به بسط این ایده پرداختهاند. در اینجا خوب است که مروری به ایده ایشان بیاندازیم تا پرونده «روشنفکر سلبریتی» خود را با رهیافتی متفاوت نیز نظر کنیم. ایده کلی بهبهانی بر پایه برندینگ در دنیای مدرن است.
💢 او معتقد است که یک روشنفکر در وضعیت مدرن برای اینکه سخن خود را به گوش مخاطب برساند، لازم است که قدم جای سلبریتی بگذارد با این تفاوت که بعد از جذب مخاطب، ایده خود را برای او شرح دهد و به تعبیری یک سلبریتی انتحاری باشد که منجر به آمیخته با ذائقه مخاطب نشود بلکه او را عمق بخشد.
مطالعه کامل یادداشت در
وبسایت فکرت
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وب |
ایتا |
تلگرام |
اینستاگرام |
تویتر