ویژهنامه نقد وبررسی جریانشناسی رسانهای درباره محرم و عاشورا (شماره دو) - 1442
بخش 4/1:
3. نقد و بررسی مناسک عاشورایی
از محورهای مهم دیگری که امسال در اندیشه و تحلیلهای ژورنالیستها قرار گرفت، نقد و بررسی مناسک عاشورایی بود. غالب روشنفکران غربزده و مدعیان اصلاحگری، بهویژه مارکسیستها، همانطور که در گذشته نیز تلاش بر ندیدن و نفهمیدن فلسفه مناسک و عزاداری مردم خود داشتهاند، بر این مدعا پای فشردهاند که نهضت کربلا و مراسم عزاداری حسینی، نقشی جز تخدیر و افسون جوامع اسلامی ندارد!
در حالی که باید متذکر شد تربیت و تزکیه آحاد توده جامعه و بسیج کردن آنها حول یک محور وحدت بخش، برای حرکت و پویایی جامعه لازم و ضروری است. چه کسی میتواند منکر کارکردهای تاریخی و روحی و معنوی و حماسی مجالس عزاداری و گریه بر امام حسین (علیه السلام) در پدید آمدن این آثار فردی و اجتماعی گردد؟
مجالس عزاى امام حسين (عليه السلام) مجالس تفکر درباره یک حماسه بزرگ و تعمق روحی در آن و در نتیجه مجالسی برای تحول روحى و مركز تربيت و تزکیه نفس است. در اين مجالس مردمى كه با گريه بر مظلوميت امام حسين (عليه السلام) الگو بودن حضرت را در پنهانیترین لایههای وجود خود، تعمق میبخشند و به رفتارسازی اجتماعی مطابق الگوی برتر هستی میرسند و در واقع زمينه تطبيق اعمال و كردار خويش و همرنگى و سنخيت خود را با سيره علمی و عملى آن حضرت فراهم مىسازند.
📌کانال فکرت؛
🆔
@fekrat_net