حجت الاسلام والمسلمین روح الله صدوق:
❇️«حضرت امام فرمودند باید چه برنامه ای داشته باشیم که بتوانیم این فقه را محقق و عملیاتی کنیم. درحالیکه اقتضا، عمل و اجرا ما را عقب میاندازد.»
«در مسئله حجاب هم همینطور. بحث التزام و تحقق باید مطرح شود.»
🔰در هشتمین نشست از سلسله نشست های رویداد ایده پردازی حجاب، حجت الاسلام و المسلمین صدوق عضو هیئت علمی و سرپرست حسینیه اندیشه قم به بیان خدمات متقابل فقه و نظام اسلامی و ارائه راهکار های معضل حجاب پرداخت.
🔰این پژوهشگر حوزه انقلاب فرهنگی بیان کرد:
امام خمینی سال ۴۸ فرمود مجلس قانون گذاری نداریم بلکه مجلس برنامه ریزی داریم زیرا قانون را شریعت گفته است که قابلیت پیاده شدن دارد و مسئله این است که چگونه میتواند پیاده شود.
مشکل تحقق این احکام است.
🔰عضو هیئت علمی و سرپرست حسینیه اندیشه ضمن بیان این نکته که میل و انگیزه مردم موضوع پذیرش اجتماعی است و شرائط تحقق، مسئله ی آن است، گفت:
برای چگونگی تحقق چیزی که برایش فکر نشده است مخصوصا در عصر غیبت، باید عقول مجتمعا کاری انجام دهد.
🔰ایشان افزود: التزام را از تحقق باید منفک کنیم در عفاف و حجاب و این احکام الزامی تا رسیدن به تحقق عملی، هم، نیاز به تدریج است و هم گاهی باید عقب نشینی کرد و گاهی هم سفت باید پایش ایستاد تا مثل کربلا شود.
در حجاب اقتضاء عمل چیست؟!
اگر توجه داشتیم از اول انقلاب بهتر میشد شرایط.
🔰عضو هیئت علمی حسینیه اندیشه ادامه داد: یک روابط مدیریتی در جامعه جهانی تا ۴۰۰ سال گذشته حاکم بوده، روابط پادشاهی. رابطه یک طرفه است. غرض هم توسعه مولاست و هرچه مولا بگوید.
در ادبیات دینی تفاوت این نگاه را با نگاه شارع مقدس توجه نکردیم که فرمانی که از طرف مولا می آید نفعش به سمت خود عبد است و عبد هم اگر خطایی بکند هزار بار هم خطا کند مولا میبخشد و بی نیاز از عبادت بندگان است و نفع و ضرر ها همگی به خود عبد برمی گردد.
🔰حجت الاسلام و المسلمین صدوق با اشاره به لزوم تفکیک نگاه سنتی از نگاه دینی افزود: در زندگی سنتی هویت زن از بین رفته است و آزادی ندارد و زبان بیان ندارد و ذهنش هم جولان ندارد.
این معنای سنتی با نگاه دین اشتباه شده و این القا شده که مرد، رییس است. در حالیکه زن هم جایگاهی دارد، مرد هم جایگاهی دارد چ؛ ولی جنس هر کدام متفاوت است زن از جنس عاطفه اجتماعی است و دیگر از اجتماع محروم نیست و این زنان توانستند در دفاع مقدس بهترین نقش هارا ایفا کنند و نگفتند تنها به بچه داری برسی تکلیف تمام است.
✅ایشان در پایان و در مرحله ایده پردازی بیان داشت:
برای هرکدام از فرهنگ های غالب در هر کدام از مناطق یک هنجار مشخص باید رعایت کرد.
و مرحله بعد هم گفتمان خانم های محجبه با بد حجاب ها. تقابل نباشد بلکه تواصی و تعامل باشد و در قالب روابط مومنانه تعریف شود.
#نشست_هشتم
❇️لینک عضویت:
https://eitaa.com/joinchat/1819803948Cabfe3ec831
🔻🔻🔻🔻🔻🔻
🆔
@fekrefarda
🆔
@D_gofteman