🔴🔴🔴شام پیروزی در قلب تپنده عربی گرایی
رئیسجمهور ایران به عنوان متحد استراتژیک سوریه در مبارزه ۱۲ ساله با تروریستها به دمشق سفر کرد
بعداز 13 سال، هواپیمای رئیسجمهور ایران در «قلب تپنده عربیگرایی» و «جبهه مقابله با دشمن صهیونیسم» فرود آمد. این دو تعبیر خاص در قانون اساسی جمهوری سوریه، گنجانده شد تا برای همیشه سوریه یک کشور عربی و جبهه مقابله با رژیمصهیونیستی باقی بماند. دیروز سیدابراهیم رئیسی با یک کلیدواژه پرمعنا به دمشق پا گذاشت: «ایران دوست روزهای سخت کشورهای دوست و برادر است.» از هشتم اسفند 1388 که آخرین رئیسجمهور ایران راهی دمشق شد تا دیروز، اسد و مردم سوریه یک جنگ آخرالزمانی را تجربه کردند.
ایران سوریه را اداره میکند؟
ایران برای حمایت از متحد خود و براساس منافع ملی و انسانی میبایست به منازعه سوریه که در یک سو دولت بشار اسد و در سوی دیگر ائتلافی بینالمللی از تروریستها تا مرتجعان منطقهای و غرب در آن بودند، وارد میشد. با توجه به نیازهای موجود در این منازعه، تهران ورودی چندگانه به این جنگ داشت و مجبور بود در حوزههای اقتصادی، نظامی و سیاسی به حمایت از دمشق بپردازد. این ورود چندگانه و سنگین ایران، صحنه طراحیشده را بهطور کامل بههم ریخت و معادله سوریه را بهنفع محور مقاومت رقم زد.
درباره اهمیت سوریه در نگاه ایران
1 فضاسازی تبلیغاتی پیرامون مستعمرهشدن دمشق توسط ایران، روی دیگری نیز دارد که دقیقا دربرابر مورد نخست معنا میشود. این فضاسازی بیشتر با هدف اثرگذاری روی افکار عمومی در ایران ساخته و پرداخته شده است. در این عملیات روانی، افزایش سفر مقامات عربی مانند وزرایخارجه و روسای پارلمان کشورهای عربی به دمشق، بهمعنای هزینه کردن تهران در سوریه و باختن دمشق به دیگران تفسیر شده است. این سفرهای دیپلماتیک درواقع همان چیزی است که تهران سالها انتظارش را میکشید.
2 ایران از احیای جایگاه عربی سوریه بهدلیل فوایدی که این مساله برای محور مقاومت دارد، حمایت میکند. سوریه کشوری است که در حمایت از قضیه فلسطین و مقابله با نقشههای استعماری ثابتقدم بوده است. این ثباتقدم در میان کشورها و دولتهای عربی بیسابقه است. مصر و اردن در مقاطعی علیه رژیمصهیونیستی مواضعی داشته و در چند جنگ نیز شرکت یافتند، اما درنهایت به عادیسازی غلتیدند.
3 سوریه یکی از دریچههای ایران بهسمت جهان عرب است. جهان عرب شامل غرب آسیا و شمال آفریقا میشود، با این حال ثقل تاریخی و تمدنی این جهان غرب آسیاست. بهطورکلی در جهان عرب چهار کشور عراق، عربستان، مصر و سوریه دارای ویژگیهای رهبری هستند، اما امروزه بهدلیل ایجاد مشکل برای سه کشور دیگر، ریاض تقریبا به جایگاه بیسابقهای در جهان عرب دست یافته که از همین طریق نیز طی یکدهه اخیر دست به تخریب منطقه زد.
4 سوریه نماد بارزی از مقاومت دولتی در جهان است. هرچند لبنان، عراق و حتی یمن عضوی از محور مقاومت هستند، اما هرکدام بهنحوی با اشکال روبهرو هستند. در لبنان نیروهای مقاومت و متحدانش بخشی از قدرتند و در عراق نیز به شکلی غیرمناقشهبرانگیز در دولت حضور دارند. در یمن هرچند صنعا تحت کنترل مقاومت بوده و دولتی تحت عنوان «دولت نجات ملی» در آن مستقر و حاکم است، اما جامعه بینالمللی دولت مستقرشده در عدن را بهرسمیت میشناسد.
5 در مسیر ایران- مدیترانه تقریبا مناقشهبرانگیزترین قطعه، سوریه است. با وجود تداوم استقرار آمریکا در شمال و شرق عراق این مشکل قابل رفع است، اما در سوریه همچنان مشکلاتی وجود دارد. درصورت تقویت قدرت محور مقاومت در سوریه، مسیر ایران- مدیترانه تقریبا تکمیل میشود.
6 استقرار سنگینتر محور مقاومت در سوریه بهمعنای حضور در جغرافیایی در قلب غرب آسیا و در مجاورت اروپا و آفریقاست، درحالیکه دیگر مناطق محور مقاومت مانند ایران، عراق و حتی یمن چنین موقعیتی ندارند./فرهیختگان
┈┈••✾•🌿🌺ح•✾••┈┈
✨هادیان بصیر✨
🆔
sapp.ir/hadianebasir1
🆔
eitaa.com/hadianebasir
🆔
rubika.ir/hadianebasir1