✅ جلسه حضرت آیت الله
#استاد_یزدان_پناه با طلاب دوره جامع حکمت و عرفان
🔷
#درباره_طلبگی
🔷 بخش 4️⃣1️⃣
📝 قرآن خواندن و استفاده از قرآن
🔘 سوال: استاد ببخشید در فرمایشاتتان فرمودید در هر رشته ای که می روید از قرآن جدا نشود، بعد هم روایت. به نظر نمی آید که اگر خود قرآن محور باشد، نه در عرض برای علوم اتفاقات دیگری می افتد؟
☑️ پاسخ: قرآن که محور هست، فقط چیزی که هست ببینید الان می خواهید ادبیات بخوانید بالاخره باید ادبیات بخوانید نمی گویید نمی گویید که چون قرآن باید محور باشد ادبیات نمی خوانم. بله نهایتاً همه جا محور است حتی در ادبیات که متاسفانه ما این کار را نکردیم، من معتقدم، ولی این طور نشود که بگویید حالا چون محور است من علم ادبیات را نمی خوانم، صرف و نحو را نمی خوانم، فلسفه را نمی خوانم، این طوری نه، این درست نیست، ما اینها را می خوانیم، ولی فکر و ذهن و دلتان باید قرآنی بشود، این یک حرف دیگرست، این را اولاً درست کنید، الان چون اول کار است، بعدها همه اش باید در خدمت قرآن قرار بگیرد، آن پابرجاست اما الان اگر بگویی می خواهم فقط قرآن بخوانم، فلسفه نمی خوانم، ادبیات نمی خوانم، اینها نمی شود.
🔘سوال: بعدها را می شود بفرمایید چه زمانی است؟
☑️پاسخ: بله، هر کسی که در رشته ای به یک جایی می رسد، آهسته آهسته تمام اینها باید [به قرآن] عرضه بشود. من خیلی از فیلسوف ها را می شناسم که اینها وقتی در فلسفه قوی شدند، مثلاً رسیده به علم وجود مجرد عند مجرد است، بعد دید این نمی سازد با این حرف، نمی خواهم ادامه اش را بگویم، بعد گفت پس باید یک فکری بکنم، نمی گویم شما وجود مجرد عند مجرد را نخوانید، می خواستم اصلش را بگویم. نه تنها در بحث های فلسفی بلکه در بحث های فقهی هم این عرضه وجود دارد. متأسفانه ما هنوز جایگاه قرآن در کار فقهی، زیاد در کار فقهای ما [وارد نشده است]، فقهای برجسته خیلی خوب استفاده کردند، ولی در فقه ما گهگاهی حضور زیاد ندارد و علامه طباطبایی در المیزان این گلایه را کرده، نه تنها درباره ی فقه، بلکه درباره ی همه ی علوم، این گلایه را کرده که چرا قرآن محور نیست. قرآن را در کارتان بگذارید و بعد هم روایات. قرآن و روایات بیاید در سفره تان و واقعاً هم سراسر نور هستند، هم نورانیت ایجاد می کند، هم ذهن و دل را به سمتی می برد که سمت حق است. باید آشنا شد، زیاد باید خواند، بنده دیدم طلبه هایی که هفت سال ـ هشت سال روزی یک جزء قرآن خوانده اند. خیلی خوب است، چقدر می تواند اثر بگذارد، خیلی ذهن و دل را نورانی می کند، حتماً هم شما دیدید، خیلی خوش، وقتی حرف می زنند معلوم است که منطق قرآنی دارند. ولی مثلا طلبه ای را دیدم که وقتی گفته می شد که اگر فلان جا اینطوری شده است به خاطر این است که مثلا مردم گناه کردند، ایشان می گفت که این حرف ها چیست؟! نمی دانم حالا آنجا به او گفتم یا نگفتم یادم نیست، ولی ته دلم گفتم که پس قرآن نخواندید، اگر قرآن می خواندی این طوری حرف نمی زدی. باید فکر و دل و ذهن قرآنی بشود و واقعاً هم قرآن اثر دارد ولی اتفاقاً هر چه این علوم مرتبط را می خوانی، در فهم قرآن کمک می کند، به شرط اینکه شیوه فهم قرآن به نحو درست را بلد باشیم. در بحث تفسیر این را توضیح دادم.
—---—
🇮🇷 مؤسسه فرهنگ و تمدن توحیدی
🔗
http://eitaa.com/joinchat/1134034961Cd9295a37ac