1- فقدان سند بالادستی و رسمی جامع در خصوص نقش پدافند غیرعامل در برابر بیوتروریسم در کشور:
مروری بر اتفاقات رخ داده در خصوص کرونا ویروس به خوبی نشان میدهد که نوعی سردرگمی و عدم آمادگی سازمانی و اسنادی و مدیریت واحد در خصوص مواجهه با این تهدیدات در کشور وجود دارد. اظهارنظر مسئول پدافند غیرعامل در خصوص حذف این سازمان از ستاد مبارزه با کرونا در تصمیمی یکشبه و عدم سیاستگذاری و آمادگی پیشینی در این خصوص ضرورت تدوین سندی جامع و بهروز را بهخوبی تبیین میکند.
2- ضرورت دیپلماسی فعال در ایجاد اجماع جهانی برای نظارت بر اقدامات بیولوژیک آمریکا و رژیم صهیونیستی
باوجود پیگیریهای طولانی مدت بینالمللی برای اعمال محدودیت جهانی نسبت به اقدامات بیوتروریستی کشورهای مشخص تا به امروز با مداخله برخی قدرتها خصوصاً ایالات متحده امریکا این اقدامات بینتیجه مانده است. زمینه طرح جهانی کرونا ویروس این فرصت را برای دستگاه دیپلماسی فراهم میکند تا به طورجدی در جامعه بینالملل به دنبال پیگیری حقوق مردم ایران و اعمال محدودیت بر کشورهای گریزان از نظارت و مسئولیت در این زمینه باشد. همچنین باتوجه به پیش رو بودن کنفرانس بازنگری کنوانسیون سلاحهای بیولوژیک در سال 2021، ضروری است وزارت امور خارجه برنامهریزی لازم جهت حضور مؤثر و تحقق اهداف مذکور در این کنفرانس را داشته باشد.
3- دیپلماسی فعال در محکومیت جنایت بشری امریکا در تحریم داروهای حیاتی
ایالات متحده امریکا در اقدامی جنایتکارانه، واردات دارو را بر روی ملت ایران بسته است و با اعمال تحریمهای حداکثری سعی در فشار بیش از پیش بر مردم ایران دارد، در شرایط شیوع جهانی کرونا این اقدام نه تنها جنایت علیه ایرانیان که جنایت علیه بشریت است، لذا دستگاه دیپلماسی باید تلاش نماید، با پیگیریهای حقوقی و سیاسی بینالمللی ضمن محکومیت این اقدام امریکا، راه واردات دارو را باز نماید.
4- صیانت از نقشه ژنتیکی ایرانیان و احقاق منافع ملی در این حوزه
بدون شک در حملات بیوتروریستی ارزشمندترین اطلاعات مربوط به نقشه ژنتیکی هر کشور است. متأسفانه در موارد متعدد شاهد سرقت این اطلاعات ارزشمند توسط عوامل بیگانه بودهایم که پروژه ژنوم ایرانیان دانشگاه استنفورد تنها یکی از این موارد است که نیاز به پیگیری جدی در دادگاهها و محاکم بینالمللی دارد.
4- ممنوعیت واردات محصولات تراریخته وابسته به امریکا و صهیونیستها
یکی از مهمترین ابزارهای این نبرد بیولوژیک توسعه استفاده از محصولات تراریخته در کشور است، که وزارت جهاد کشاورزی باید برنامهها و نظارتهای موثرتری برای حفاظت از امنیت ژنتیکی کشور در این زمینه داشته باشد. در این زمینه باید به محصولات تراریخته ایالات متحده امریکا و شرکتها و کارخانههای وابسته به رژیم صهیونیستی بدبین بود.
5- ممنوعیت واردات و اجازه فعالیت شرکتها و کارخانههای غذایی با سابقه بیوتروریسم
متأسفانه برخی محصولات غذایی شرکتها و کارخانههای مواد غذایی وابسته به صهیونیستها در ایران عرضه میگردد، و این امر میتوانند امنیت بیولوژیک مردم را به خطر بیندازند. لذا ضروری است ضمن ممنوعیت واردات چنین موادغذایی، هرگونه فعالیت مستقیم و یا غیرمستقیم چنین کارخانههایی در کشور ممنوع گردد.
6-ضرورت تمهیدات بازدارنده در خصوص تهدیدات بیولوژیک
دولت جمهوری اسلامی ایران باید قوانین و زیرساختهایی را تمهید نماید، تا در صورت هرگونه حمله بیولوژیک به کشور، سازوکار و سطح اقدام متقابل علیه کشور متخاصم مشخص باشد. باتوجه به اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران هرگونه اقدام بیولوژیک علیه هر کشوری را ممنوع و خلاف شرع و قانون میداند، باید برحق پاسخگویی کشور در کلیه سطوح صراحتاً تأکید گردد، تا بازدارندگی لازم را در قبال دولتها و قدرتهای تروریستی ایجاد نماید.
—---—
🇮🇷 کلام انقلابی | مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام ره
🔗
http://eitaa.com/joinchat/1921384452C9bef678243
.