#اتحاد_رمز_ظهور
5⃣1⃣ قسمت پانزدهم
💠با سلام دادن بهترین هدیه را در اولین💠
💠برخورد به دیگران بدهیم 💠
همه ی ما که در میان خانواده ی مسلمان بزرگ شده ایم، دیده ایم که مسلمانان در اولین ملاقات می گویند: (سلام علیکم)
و طرف مقابل پاسخ میدهند:
(علیکم السلام و رحمة الله و برکاته)
این یکی از دستوراتی است که در آن رموز و اسرار زیادی نهفته است و منحصرا ً باید آن را از مکتب اسلام جستجو کرد.
مطمئناً همه ی شما در پاسخ این سوال که اگر دوست عزیزی داشته باشید در موقع دعا و نیایش برای او قبل از همه چیز چه می خواهید؟ خواهید گفت: صحت و سلامتی، چون اگر جمیع نعمتها و امتیازات از ثروت و قدرت، فرزند و مانند آنها برای انسان مهیا باشد، ولی سلامتی جسمی یا روحی را از دست داده باشد، قطعاً ناراحت کننده است.
پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه وآله و سلم) فرمود:
دو نعمت است که قدر آنها بر مردم مخفی است، یکی از آنها سلامتی و دیگری امنیت است. همچنین در جایی دیگر فرمود: سلامتی بهترین نعمتهاست.
یک نفر مسلمان وقتی به برادر مسلمان خود می گوید: (سلام علیک) در واقع به او گفته است که من تو را به قدری دوست دارم که اصلا حاضر نیستم کوچکترین ناراحتی و کسالتی متوجه تو باشد و سلامتی و عافیت کامل را برای تو می طلبم.
در نتیجه طرف مقابل متوجه علاقه ی سرشار برادر مسلمان خود می گردد و به او علاقه مند می شود.
قرآن مجید می فرماید: هرگز به کسی که به شما سلام میدهد نگوئید تو مسلمان نیستی .
پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) شخصا به حدی به این عمل اهمیت می داد که هیچکس نمی توانست در سلام بر آن حضرت سبقت بگیرد، حتی به زنان و کودکان هم سلام می داد. در همین مورد ایشان می فرماید: محبوبترین و نزدیکترین مردم نزد خدا و پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) کسی است که ابتدائا او سلام کند.
همچنین فرمود: از چیزهایی که باعث آمرزش گناهان می گردد، سلام کردن و نیکو سخن گفتن است.
امام صادق (علیه السلام) می فرماید:
یک مرحله از تواضع و فروتنی اینست که به هر کسی که برخورد کردی سلام کنی. البته در برخی روایات وارد شده که بر زنان سلام نکنید یا ابتدائا سلام نکنید.
همه ی ما باید این را بدانیم که هیچ اشکالی ندارد پیغمبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) گاهی مسلمانان را به علتی از عملی نهی کند ولی خودش به آن کار اقدام نماید زیرا ممکن است برای افراد سست ایمان اثر سوء و فسادهای اخلاقی و شهوانی داشته باشد.
حضرت امام صادق (علیه السلام) فرمود:
پیشوای عظیم الشأن اسلام بر زنان سلام می کرد و آنان نیز جواب سلام او را می گفتند و علی (علیه السلام) هم بر زنان سلام می کرد ولی خوش نداشت که بر زنان جوان سلام کند، زیرا می فرمود: می ترسم که وقتی آنان به من پاسخ می دهند قلب مرا متوجه صدای خود نمایند و در نتیجه آنچه ضرر برده ام بیشتر از نفعم باشد.
◀️ ادامه دارد.....