کاهش قدرت خرید مردم در تمام دنیا شده است به نحوی که سناتور سندرز آمریکایی میگوید دهها میلیون نفر در آمریکا در آستانه گرسنگی هستند.
📌رکود اقتصادی شدید در انتظار دنیا است
وقتی قدرت خرید پایین بیاید بازار مصرف کاهش پیدا میکند و در ادامه این مسئله، کارخانهها هم با از دست دادن بازار مصرف ضرر میکنند و درنهایت هم تولید لطمه میخورد. به همین دلیل بانک جهانی و سازمانهای بینالمللی اعلام کردهاند که دنیا وارد یک رکود اقتصادی شدیدتری از رکود اقتصادی سال 2008 که در آمریکا رخ داد و اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرارداد خواهد شد.
👈راسخون: این مسائل چه تأثیری بر روی اقتصاد ایران خواهد گذاشت؟
سالهاست مقام معظم رهبری میفرمایند که باید کاری کنیم که اقتصاد کشور از وابستگی به درآمد نفت رهایی پیدا کند و اگر خواستیم در چاههای نفت را ببندیم اقتصاد کشور از این بابت لطمه نخورد؛ اما چون درآمد نفت به راحتی به دست میآید متأسفانه نه دولتها همت کردند که در این راستا گام بردارند و نه مردم در این رابطه حاضر شدند تا اقدام مناسبی را انجام دهند.
راه رهایی از اقتصاد وابسته به نفت، کار و تولید و پرهیز از اسراف و هزینههای غیرضروری است. باید برای تحقق این مسئله از مصارف غیرضروری ارزی نیز پرهیز کنیم. خرید کالای خارجی جزء این دسته است چراکه قبلاً برای ورود کالای خارجی به کشور ارز پرداختشده است؛ بنابراین مردم هم برای تحقق این اتفاق برخی مسائل مهم را رعایت نمیکنند.
📌ایران بالاترین تعطیلی مناسبتی در سال را دارد
همچنین برخی اصلاحات اقتصادی که باید در کشور صورت میگرفت صورت نگرفته است؛ ایران بالاترین تعطیلی مناسبتی را در سال دارد، جزء کشورهایی با پایینترین ساعت مفید کاری هستیم؛ معیاری بهنام تنبلی اجتماعی وجود دارد که ما از این نظر متأسفانه بعد از کشورهای نفتخیزی مانند عربستان، کویت، قطر و امارات قرار داریم یعنی ما در بین تنبلترین کشورها قرار داریم.
📌هنوز خرید کالای خارجی نشانه تشخص اجتماعی است.
لازمه رونق اقتصادی این است که مردم تولید کشور را خریداری کنند درحالیکه متأسفانه هنوز هم مصرف کالای خارجی نشانه تشخص اجتماعی است و مردم تعصب لازم را ندارند. ضمن اینکه تولیدکنندگان ما هم در مواردی آن اهتمام لازم برای تولید جنس باکیفیتتر و قیمت نازل را ندارند که همه این مسائل هم دست به دست هم داد و اقتصاد کشور را وابسته به نفت کرده است.
📌میزان مصرف و هزینههای دولت متورم و پرخرج بیش از درآمد است
میزان مصرف و هزینههای دولت متورم و پرخرج بیش از درآمد است حتی بیش از درآمد نفتی قبل از تحریم و همین باعث شده که اوایل سال 1398 میزان بدهی دولت به بیش از 800 هزار میلیارد تومان یعنی معادل درآمد چند سال فروش نفت برسد و در شرایط کرونایی امروز تصویب شده است 100 هزار میلیارد تومان در این رابطه هزینه شود و تقاضای برداشت یک میلیارد دلار از ذخایر ارزی هم توسط دولت صورت گرفته است این یعنی بر بدهی دولت افزوده خواهد شد درحالیکه در شرایط کرونایی تولید هم کاهش پیداکرده است.
rasekhoon.net/article/amp/show/1515217