ادامه قدیری ابیانه:2️⃣ شورای نگهبان مجبور است به دلیل تعدد نامزدها عدهای را ردصلاحیت کند/
او در پاسخ به این سوال که چهرههای شاخص جریان اصولگرایی از نظر شما چه کسانی هستند؟ اظهار کرد: چهرههای شاخص اصولگرایی بسیار زیادند. هر حزبی و هر گروهی، چهرههای شاخص دارند. فرض کنید موتلفه آقای بادامچیان، میرسلیم و چهره های دیگر هم هستند. در جامعه روحانیت مبارز چهرههای شاخص زیادی وجود دارند و تقریبا اکثریتشان شاخص هستند. در جامعه مدرسین تقریبا همه شاخص هستند. در میان ائمه جمعه، ائمه جمعه مراکز استانها چهرههای شاخص دارند. در جامعه اسلامی مهندسین یک عده چهرههای شاخص هستند. چه در حزب و چه در مجمع تشخیص مصلحت نظام چهره شاخص اصولگرایی وجود دارد.
✅آیت الله جنتی جزو چهرههای شاخص و سرشناس است
این دیپلمات ارشد و سفیر اسبق کشورمان در استرالیا و مکزیک عنوان کرد: به عنوان مثال، در میان اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله جنتی از اعضای شورای نگهبان، فقهای شورای نگهبان، همه جزو چهرههای شاخص و سرشناس هستند.
او در پاسخ به این سوال که چه چهرههایی از میان این چهرههای شاخصی که گفتید برای نامزدی ریاست جمهوری 1400 می توانند مطرح شوند؟ گفت: مطرح شدن یک بحث است توانایی داشتن، بحث دیگری است و بعد تایید شدن یک مطلب دیگر است. این که بخواهیم توانایی را بگوییم، یک عده از نظر شخص بنده توانایی این کار را دارند اما ممکن است احراز صلاحیت نشوند. ما با نامزدهای ریاست جمهوری دو نوع برخورد میکنیم. رد صلاحیت یعنی اینکه فلان شخص، صلاحیت آن را ندارد در مقابل عدم احراز یعنی اینکه، ما نمیدانیم توانایی این کار را دارد یا نه. بنابراین این دو با هم متفاوت هستند. یعنی یکی عدم احراز صلاحیت است و دیگری رد صلاحیت است.
این چهره سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که چهره مدنظر شما کیست؟ تصریح کرد: در حال حاضر نمیتوانم بگویم که چه کسی را تایید میکنم ابتدا باید دید چه کسانی تایید صلاحیت میشوند بعد از این مرحله، از بین آنها انتخاب خواهم کرد.
او با اشاره به قانون انتخابات تاکید کرد: قانون انتخابات ما دچار اشکال است. به عنوان مثال، برای مجلس شرطِ داشتن فوق لیسانس تعیین کردهاند اما برای انتخابات ریاست جمهوری این شرط را هم نگذاشتند و این از ایراداتِ وارده است. به هر حال در انتخابات ریاست جمهوری، افراد بسیاری نامزد میشوند و طبیعتا، بسیاری از آنها نیز رد میشوند در حالی که در کشورهای دیگر دو نفر یا سه نفر نامزد میشوند در کشور ما، تعداد زیادی نامزد می شوند که در نهایت فقط ۶ یا ۸ نفر احراز صلاحیت میشوند.
قدیری ابیانه ادامه داد: دلیل دیگری هم که دیگران احراز نمی شوند این است که نمیتوان، انتخابات را با صد نفر نامزد برگزار کرد بنابراین شورای نگهبان مجبور است یک عده را رد کند.
✅شورای نگهبان مجبور است عدهای را ردصلاحیت کند
او اضافه کرد: یک نامزد در حال حاضر اگر بخواهد خودش را در سطح شهر معرفی کند هزینه تبلیغاتش سرسام آور است چه برسد به اینکه بخواهد در سطح کشور این کار را انجام دهد. شورای نگهبان مجبور است بار عدم احراز یا رد صلاحیت بسیاری از نامزدها را بر دوش بگیرد در حالی که اگر قانون ما درست بود مثلا شورای نگهبان به کسانی که مدرک فوق لیسانس را حداقل نداشته باشند، اجازه نمی داد، برای ریاست جمهوری ثبت نام کنند. متاسفانه مجالس ما هم نتوانستند قانون انتخابات را به سرانجام برساند ولی شورای نگهبان میتواند بگوید کسی که فوق لیسانس نداشته باشد، اصلا بررسی نمی کنیم لذا وزارت کشور ثبت نام نکند، این به این معنی نیست اگر کسی فوق لیسانس داشت صلاحیت دارد ما یکی از کارهایی که باید انجام دهیم این است که قانون انتخابات ریاست جمهوری، اصلاح شود. این کار، یکی از کارهای خوبی است که مجلس شورای اسلامی بهتر است انجام دهد و این قوانین را هر چه زودتر تصویب کند به گونهای که بتواند، رضایت شورای نگهبان هم جلب کند تا در زمان ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری اینگونه عمل کنیم.
این چهره سیاسی اصولگرا در پایان گفت: من معتقدم و پیشنهاد میهم در اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری یک موضوعی را تصویب کنند و آن اینکه هیچ کس نمی تواند، بیش از دو دوره نامزد شود. به هر حال مولفه قدرت، آن هم پُست ریاست جمهوری شیرین است و هر کسی مدتی را رئیس جمهور بوده مجددا میخواهد برگردد به هر قیمتی شده و این را ما تجربه کردیم. حال باید گفت آن فرد اگر هنری دارد در این دو دوره انجام دهد و دیگر امکان بازگشت به قدرت را نباید داشته باشد.
borna.news/fa/tiny/news-1040888