قدیری ابیانه: 👈1️⃣فرصتهای بدون بازگشت ملت قربانی توهمات دولت
✅محورهای مصاحبه قدیری ابیانه با خبرگزاری رسا
📆۲ شهریور ۹۹
✅دشمن شناسی و اعتماد به ملت شاخص دولت حزباللهی است و کسانی را میخواهیم که ذوب در خدمت بوده و عمیقاً به ولایت اعتقاد داشته باشند.
✅قوه مجریه مهمترین قوه در میان قوای جمهوری اسلامی است و با توجه به انتخاب رئیس جمهور از سوی مردم و این که سازمان برنامه و بودجه، وزارتخانههای مختلف، سازمانهای اقتصادی، فرهنگی و بانکی از زیرمجموعههای دولت هستند، این مردم هستند که دولتها را انتخاب کرده و خوب و بد عملکرد آنها نیز به خودشان باز میگردد.
✅حضرت امام(ره) فرمودند «مبادا به لیبرالها و مرفهها رأی دهید». طی سالیان گذشته شاهد بودهچایم که مردم گاهی لیبرالترین و مرفهترینمها را انتخاب کرده و بالطبع، خوب و بد عملکرد آنها نیز به خودشان بازگشته است.
✅از اشکالاتی که در دولت های مختلف دیده می شود این است که هر دولتی که روی کار می آید دست به تخریب دولت های قبل زده و کارهای آن را نادیده میگیرد؛ دولتهایی که روی کار میآیند میگویند دولت قبل ویرانهای را به ما تحویل داده است، اما اگر در دوره دوم نیز عملکردشان مطلوب نباشد به جای پذیرش مسؤولیت اعمال خویش، ادعا میکنند که بر سر راهشان مانع تراشی شده است؛ البته این موضوع یک استثنا نیز دارد و آن این که دولت آقای روحانی حتی در دوره دوم نیز مشکلات را به دولت قبل نسبت میدهد، در حالی که دولت قبل هم خودش است!
✅قوه مجریه دارای بالاترین اختیارات در کشور است. دولتها بعد از یک مدت مایل هستند حدود اختیارات خود را گسترش دهند و در امور سایر قوا دخالت کنند؛ کل بودجه کشور از جمله بودجه مربوط به قوای دیگر به خزانه وارد میشود و خزانه نیز در اختیار دولت است، از این رو باید گفت چون مدیریت خزانه بر عهده دولت است، نمیتواند در امور سایر قوا دخالت کند.
متأسفانه میل به دخالت در امور سایر قوا در هر دولتی وجود دارد
✅میل به دخالت در امور سایر قوا در هر دولتی وجود دارد. دولتها با بهانههای مختلف مسأله دخالت در امور سایر قوا را پیگیری میکنند؛ آری دولتها باید بودجه سایر قوا را تأمین کرده و تدارک ببینند، اما این بدان معنا نیست که بتوانند در امور قوای مستقل دخالت داشته باشند؛ اگر دولتها میخواهند تدارکاتچی سایر قوا نباشند، باید بپذیرند سازمان مدیریت و برنامه ریزی و خزانه از زیر نظرشان خارج شود تا دستگاه دیگری تقسیم بودجه میان قوا را برعهده بگیرند؛ کسانی که برای ریاست جمهوری نامزد میشوند، باید بدانند تدارک بودجه قوای مستقل از دولت بدون حق دخالت در امور آنها از وظایف دولت است.
✅اگر کسانی گمان میکنند تأمین و تدارک بودجه سایر قوا بدون حق دخالت در امور داخلی آنان شیرین نیست بهتر است خود را نامزد نکنند و کسی هم که به عنوان رییس جمهور انتخاب میشود باید از اعمال نفوذ در سایر قوا اجتناب ورزد.
✅بیشترین فسادها در دولت آقای روحانی رخ داده است.
یکی از وظایف دولت مبارزه با فساد است. قوه مجریه باید نسبت به درون خود با فساد مبارزه داشته باشد؛ امروز قوه قضائیه با جدیت در دستگاه قضایی با فساد مبارزه میکند و لازم است این مبارزه در دولت توسط رییس جمهور صورت گیرد؛ متأسفانه امروز شاهد آن هستیم که بزرگترین فسادها توسط بستگان درجه یک مقامات دولتی انجام گرفته است.
✅مجازات فساد و دروغ در قوه مجریه باید با اشد قاطعیت اجرا شود و مجازات جرمی که از سوی مسؤولان در هر قوهای صورت گیرد، باید سختتر از مجازات همان جرم توسط افراد عادی و غیرمسؤول باشد.
✅دروغگویی در دولتها و در افکار عمومی باید به عنوان یکی از پستترین رذائل اخلاقی محسوب و از آن دوری شود؛ مجازات فساد و دروغ در قوه مجریه باید با اشد قاطعیت اجرا شود، زیرا به اعتقاد بنده مجازات جرمی که از سوی مسؤولان در هر قوهای صورت گیرد، باید سختتر از مجازات همان جرم توسط افراد عادی و غیر مسؤول باشد.
✅«اعتماد به ملت» از شاخصه های مهم دولت اسلامی است و کسانی باید نامزد ریاست جمهوری و مسؤولیتهای دولتی شوند که به ملت خود اعتماد داشته باشند و مصالح عمومی را به منفعتها و محبوبیتهای فردی و جناحی خویش ترجیح دهند.
✅دشمن شناسی از ویژگیهای بارز دولت اسلامی است. کسانی که میخواهند ریاست جمهوری اسلامی را برعهده بگیرند باید بدانند دولت در چارچوب قواعد اسلامی و روح انقلاب اسلامی تشکیل شده و باید به اسلام و نظام و قانون اساسی و حقوق ملت نه تنها پایبند باشد، بلکه از صمیم قلب به آن معتقد باشد.
✅تنها التزام عملی برای اخذ مسؤولیتهای حساس کافی نیست، بلکه اعتقاد قلبی نیز لازم است، زیرا اگر اعتقاد قلبی وجود نداشته باشد افراد همواره در پی فرار از التزام عملی خواهند بود.
ادامه در
ghadiri.ir/post/7025