مجاهدت خاموش
از روزی که فرمانده کل قوا، آیتالله خامنهای(مدظلهالعالی )، نیروی دریایی را یک نیروی راهبردی نامیدند بیست و اندی سال میگذرد. ایشان آن روز تأکيد کردند باید نیروی دریایی را به چشم یک نیروی راهبردی نگریست و بستر پیشرفت نیرو و جغرافیای در اختیارش را فراهم کرد.
در راستای فرمان مقام معظم رهبری و با توجه به لزوم تحول در نیروی دریایی، اهداف و طرحهایی برای تقویت این امر تدارک دیده و گامهایی برای آن در نظر گرفته شد از جمله: بهینهسازی و نوسازی تجهیزات و ساخت آنها، برنامهریزی و اجرای رزمایشهای مختلف در سطوح گوناگون، حضور مقتدرانه در آبهاي آزاد بینالمللی و تأمين امنیت خطوط مواصلاتی کشور.
اطلاعات و اخبار و تحلیل و تشریح این گامهای استوار در طول سالهای متوالی آنچنان گسترده و عظیم است که اگر بنابر بیان آن داشته باشیم باید برای هر کدام از اقدامات کتب قطوری در نظرگرفت که با این وصف در این مجمل نمیگنجد ضمن اینکه به طور قطع در کنار تمام فعالیتهای سختافزاری این نیروی راهبردی نمیتوان از بیان خطبهخط ایثار، فداکاری، گذشت، ایستادگی و معنویات پرسنل این نیروی بزرگ نظامی و خانوادههای بزرگوارشان غافل شد.
بنابراین با توجه به بازگشت مقتدرانه ناوگروه ۸۶ که متشکل از ناوشکن تمامایرانی دنا و ناوبندر مکران است به تبیین یکی از آن گامهای اساسی در نقشهی راهبردي نیروی دریایی ارتش میپردازیم.
اینکه ناوگروه با حرکت از مبدأ بندرعباس به مدت ۸ ماه، ۶۵ هزار کیلومتر مسیر را به منظور دور ۳۶۰ درجه دور کره زمین طی کرده و از منازل گوناگون عبور کرده و در میانهی راه به طور کاملاً خودکفا سختیها را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشته و با موفقیت پیام خود را به دنیا صادر کرده و در پایان به آغوش جمهوری اسلامی ایران رسیده است بر هیچ کس پوشیده نیست. افتخار و غرور، احساسی است که هر کدام از ایرانیان از هر جناح و سلیقه و قوم و قبیلهای، امروز تجربه میکنند و به داشتن چنین ثروتی در کشور مباهات میورزند.
اما آنچه نگارنده در پی آن است بیان نتایجی است که در این سفر ۲۴۰ روزه، توسط این "
مجاهدان خاموش" کسب شده است.
بیشک مهمترین نتیجهی این حرکت شجاعانه و عالمانه، تحقق شعار "
ما میتوانیم" است. اینکه مطالعات درباره چگونگی مسیر و شرایط اقیانوس با استفاده از منابع موجود خودمان بوده است و برای بسیاری از بررسیهای دیگر تنها از کاپیتانهای ایرانی مشورت گرفته شده و با این حال دنا و مکران وارد اقیانوس آرام، هند و اطلس شدند، گوشهای از تواناییها است.
از دیگر نتایج، به منصه ظهور گذاردنِ دستاوردهای علمی و عملی این نیروی راهبردی است که بهعنوان مثال، با یک نرمافزار که توسط نخبگانِ نیرو تهیه شده بود شرایط جوی را پیشبینی کردند و این نرمافزار، به گونهای است که نه فقط برای امروز بلکه هر زمان که اراده کنیم پیشبینی وضعیت جوی را حداکثر با دو درصد خطا در اختیار میگذارد.
نباید غافل بود از اینکه تمام این تواناییها و دستاوردها در شرایطی تحقق پیدا کرده است که ما در تحریم بسیاری از ملزومات اصلی به سر میبریم.
یکی دیگر از نتایج، نمایش قدرت و اقتدار نیروی مسلح ایرانی همراه با پیام صلح و دوستی در سراسر این کره خاکی است این اولین باری است که آبهاي آرام و هند و اطلس، با این وسعت و عظمت حضور "
ناوهای تاریخساز" را تجربه کردهاند ناوهایی که به دست توانای این غیورمردانِ دریادل ساخته و پرداخته شده و بر گوشهای از صفحهی زرینِ "
ما میتوانیم" مهر دیگری زدند.
قطعاً موجهای اقیانوس آرام اینبار چهرهی "
دریای اقتدار" را تصویر میکنند و چه زیباست حرکت غیورمردان که از هر کوی و برزن عبور کردند و ندای صلح و دوستی را در گوش جهانیان نجوا نمودند. نمیتوان از حضور در کانالها و جزایر و سواحل ۵ کشور و مسیرهای مهم دریایی گفت و از قدرت حضور در حیاط خلوت آمریکای مستکبر در آمریکای جنوبی نگفت.
آنجا که حضور نظامی ایران در محدوده آمریکای جنوبی مصادف با سالروز آغاز روابط دیپلماتیک آمریکا و برزیل بود و آنها سعی داشتند تا مانع پهلوگیری ناوهای ایرانی در برزیل شوند که البته ناکام ماندند.
ادامه دارد...
@ghalamenajib