.
♻️ زمان تشخیص کاندیدای اصلح
🔰 حمید رسایی: این روزها در بسیاری از مجالس و محافلی که حضور پیدا میکنم یا بخش عمدهای از پیامهای دریافتیام در صفحات مجازی، تبلیغ یکی از کاندیداهای احتمالی به عنوان تنها گزینه اصلح است و یا درخواست اعلام نظر در باره فلان کاندیدا بویژه اعلام نظر در باره کاندیداهایی که در فضای مجازی (و نه فضای حقیقی) از آنها سخن گفته میشود.
از طرفی رهبر معظم انقلاب، در بیانات روز عید مبعث یکی از وظایف همه ما را تواصی به حق و تواصی به صبر دانستند و استمرار این عمل صالح را سبب جلوگیری از خسران اعلام کردند.
تواصی به معنی این است که آحاد جامعه، خصوصا نیروهایی که دلسوز مردم و انقلابند، داشتهها و دانستههای خود را در اختیار هم قرار دهند. به عبارتی عامیانه، تواصی یعنی هوای هم را در راه تحقق حرف حق و صبر بر موانع و مشکلاتی که این راه دارد، داشته باشیم. (تواصوا بالحق و تواصوا بالصبر).
قطعا از جمله مصادیق تواصی به حق و صبر درباره آن، توجه به موضوع کاندیدای اصلح، معرفی آن و کمک به اوست. در این باره چند نکته را یادآور میشوم:
🔹 ۱. به نظرم الان و در حالی که بیش از سه ماه تا انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ باقی مانده، نمیتوان و نباید درباره مصداق
#کاندیدای_اصلح نظر داد! دلیل آن روشن است. همه آنهایی که به عنوان کاندیدای رقابت ۱۴۰۰ فعال شدهاند، تا آخرین مرحله انتخابات در میدان باقی نمیمانند:
🔸برخی با یک تلفن از ثبتنام در انتخابات انصراف میدهند.
🔸برخی ثبتنام میکنند ولی تایید صلاحیت نمیشوند.
🔸برخی تایید صلاحیت میشوند اما به دلایلی انصراف میدهند.
انگیزه حضور همه کاندیداها و کسانی که آنها را دعوت به حضور کردهاند، یکسان نیست و مختلف است. قطعا وظیفه امروز ما
#ترویج_انتخاب_اصلح و نتایجی است که با روی کار آمدن یک گزینه اصلح به مردم میرسد. طبعا در این مرحله، نباید خود را در قامت
#سمپات انتخاباتی
#یک_فرد ببینیم بلکه با ترویج گفتمان انتخاب اصلح، باید سمپات ترویج
#یک_جریان باشیم.
🔹 ۲. وظیفه تبلیغ و کمک به کاندیدا مربوط به زمانی است که از کاندیداهای در میدان، شناخت نسبی پیدا کرده باشیم. برای این شناخت، باید از نگاه، جهتگیری و برنامههای او مطلع باشیم. باید بدانیم فلان کاندیدا با دعوت چه کسانی و با چه هدفی به میدان آمده است، بدانیم اختیارش دست خودش است یا نه، بدانیم تأیید صلاحیت میشود یا نه!
از همه مهمتر باید منتظر شنیدن بیانات رهبر معظم انقلاب در روزهای آینده و بویژه پیام نوروزی و سخنان ابتدای فروردین ۱۴۰۰ باشیم تا بر اساس شاخصهای تبیین شده به دنبال مصداق آن بگردیم.
چرا وقتی هیچ یک از این موارد مشخص نیست، در بگو مگوهای انتخاباتی که بعضا با ارائه اطلاعات غلط توسط منابع خبری مجهول در فضای مجازی
#داغ میشود، دوستان همفکر و هم جهتمان را زخمی کنیم و ناخواسته به مهره بازیگران پشت صحنهای که جاده انتخابات را برای
#مهره_خاص خودشان صاف میکنند، تبدیل شویم؟!
🔹 ۳. اساسا اصلحیت یک فرد، مسألهای نسبی است و در فرایند مقایسه با دیگران مشخص میشود. چطور ممکن است قبل از ثبتنام و اتمام مراحل و قبل از اینکه کاندیداهای دیگر و حتی کاندیدای مورد نظرمان، دهن باز کرده باشد و چیزی از او شنیده باشیم، یا از
#جهتگیری،
#برنامه و
#توان اجرای برنامهاش خبر داشته باشیم، بتوانیم او را
#کاندیدای_اصلح خود بدانیم و بقیه را نامناسب و ناکارآمد معرفی کنیم؟!
🔹 ۴. برای انتخاب فرد اصلح، تبلیغ و کمک به او، در حال حاضر و فعلا (حداقل تا مرحله ثبتنام) باید وضعیت همه افراد محتمل
#درون_جبهه_انقلاب را رصد کرد و در مراحل پس از آن، در مقام مقایسه آنها با یکدیگر به نتیجه رسید.
البته با شناختی که از اهمیت جایگاه مسئولیت فعلی برخی کاندیداهای مطرح داریم، میتوانیم بگوییم که چه کسانی نباید جایگاه مهم فعلی خود را رها کنند و اساسا نباید وارد میدان رفابت شوند. یا با شناختی که از جهتگیری فکری و سیاسی، حامیان، عملکرد و سابقه نامناسب برخی کاندیداهای دیگر در بزنگاههای حساس گذشته داریم، میتوانیم گزینههایی که قطعا مبلّغ آنها نخواهیم بود و به آنها رأی نخواهیم داد را مشخص کنیم. اما برای اینکه به سمپات و مبلّغ و مروج یک کاندیدا تبدیل شویم، الان زود است و باید کمی صبر کرد.
🔹 ۵. تا چند هفته دیگر و بویژه تا پایان ثبتنام انتخابات، بسیاری از ابهامات درباره برخی کاندیداها برطرف و واقعیتهای پشت صحنه بازیگران سیاسی و اتاقهای فرمان برخی افراد مشخص میشود. آن وقت میتوان در فرصت باقی مانده تا روز انتخابات با طیب خاطر انجام وظیفه کرد.
#حمید_رسایی