📍شاخصهای کاندیدای اصلح در نگاه استاد 1. پایبندی به ارزشهای اسلامی
ما باید سعی کنیم اول خودمان را اصلاح کنیم؛اگر در ما انگیزههای غیر الهی وجود دارد، آنها را محو کنیم؛ واقعاً خواستمان این باشد که آنچه باعث پیشرفت اسلام و رواج ارزشهای اسلامی است، واقع شود؛ در درجه اول این مسایل برای ما مهم باشد؛ البته مسائل مادی و اقتصادی فی حد نفسه مهم است؛ اما در مرحله دوم باید مورد توجه قرار بگیرد؛ نه اینكه كسی كه دینش بهتر است، با کسی كه نیازهای مادی را بهتر تأمین میکند، در عرض هم قرار بگیرند.اگر كاندیدای مورد نظر، کسی باشد که از وضعیت زندگیاش و موقعیتهایی که داشته، به دست اوریم که به دنبال اجرا شدن احکام اسلامی نیست، ما نمیتوانیم امتیاز اول را به چنین كسی بدهیم. اگر طالب ارزشهای اسلامی هستیم، در درجه اول باید ببینیم چه کسی دلبستگیاش نسبت به اسلام بیشتر است.
۲ تبعیت از ولایتفقیه
ما به حسب تجربه سی و پنج سالهای که در جامعه خودمان داریم، میدانیم، بقای اسلام و رواج ارزشهای اسلامی در گرو وجود رهبر صحیح است. ما کشورمان را مقایسه کنیم با سایر کشورهای اسلامی، کشورهایی که در طول سی، چهل سال گذشته فعالیتهای زیادی داشتند؛ اما هیچ یك از این كشورها موفق نشدند حکومت اسلامی تشکیل بدهند. مصر و الجزایر در زمینه مبارزه بر علیه استعمار سابقه دیرینهای دارند. ما بسیاری از شعارهای انقلابیمان را از انهااخذ کردیم.ولی امروز بعد از سی و پنج سال تأخیر در پیروزی انقلابشان، میبینید كه با چه مشکلاتی مواجه شدهاند. ریشه مشکلشان چیست؟
آنها كسی مثل امام ندارند، ولیفقیه ندارند.
بنا بر این، دومین مسألهای که ما باید به آن اهمیت بدهیم، مسأله تبعیت از ولیفقیه است؛ مخصوصاً با توجه به اینکه همه دنیا هم روی این کانون متمركز شدهاند. البته تبعیت از ولی فقیه، به صورت جدی، نه به صورت شعاری؛ نه مثل كسانی كه تا آن جایی که نظرات ولی فقیه با تمایلاتشان میسازد، همراه هستند و هر جا بر خلاف میلشان شد، قهر میکنند!
3. مدیریت، توانمندی و کارایی
مدیریت، توانمندی و کارآیی سومین شرط لازم برای اداره جامعه وحل مشکلات مردم است.این ویژگی به زیرمجموعههایی تقسیم میشود؛ اول: زیرکی، هوش و فراست تا مدیر در دام نقشههای شیطانی دشمنان نیفتد. حاكم جامعه به هر میزان از شرایط خوب، علم و تقوا برخوردار باشد، اما اگر فراست لازم را نداشته باشد، شیاطین او را تحت تأثیر قرار میدهند. ما درتاریخ نمونههای فراوانی از چنین كسانی داریم.
دومین زیر مجموعه توانمندی، تجربه مدیریت است. در شرایط فعلی جامعه و در مقابل مشکلات جهانی، کسی كه تجربه مدیریت نداشته باشد، بعید است بتواند از عهده انجام چنین مسئولیتی برآید. شرایط امروز ما با ابتدای انقلاب متفاوت است. در آن زمان ما مدیر با تجربهای نداشتیم و مجبور بودیم از كسانی كه تازه از دانشگاه فارغالتحصیل شده بودند،استفاده کنیم اما امروز مدیران بسیار شایسته و لایقی داریم كه پستهای مهمی در مدیریتهای كلان داشتهاند و نوبت به کسانی که هیچ سابقه مدیریتی ندارند، نمیرسد.
🔺ویژگیهای دیگری مثل برخورداری از تیم قوی همكار را هم میتوان به این نكات اضافه كرد.
البته یک مدیر توانمند ممکن است در بعضی جهات نقصی داشته باشد كه به وسیله مشاوران و معاونین آن را جبران كند.
🔖۲۲فروردین ۱۳۹۲