🔻برای اینکه محافظهکاری بر ما غلبه نکند، چه تمرینی باید انجام بدهیم؟
🔻باید دنبال منقلبشدنهای کوچک در دل باشیم، که البته لذت هم دارد
🔘محافظهکاری؛ قتلگاه انقلاب، تحولخواهی؛ گام دوم انقلاب(ج۴)
➖ محافظهکاری در بُعد فردی، قتلگاه انسانیت و در بُعد اجتماعی، قتلگاه انقلاب است. برای اینکه محافظهکاری بر ما غلبه نکند، همیشه باید «تمرینِ منقلبشدن» یعنی تمرین زیر و رو شدنِ قلب، داشته باشیم.
➖ انسان از اینکه قلبش منقلب بشود لذت میبرد. مثلاً میگوییم «در جلسه روضه و مناجات، منقلب شدیم» و این را علامت خوبی میدانیم. ما باید دنبال این انقلابهای کوچک در دل باشیم و نگذاریم قلبمان قساوت پیدا کند، با همین تحولهای کوچک، میشود خود را برای تحولهای بزرگ آماده کرد.
➖ آدمهایی که قلبشان ساکن و راکد شده نه اثری بر دیگران میگذارند و نه اثری میپذیرند، انگار مردهاند! ولی آدمهای انقلابی هرلحظه برای متأثرشدن از واقعیتهای مهمی که در محیط رخ میدهد آمادهاند؛ هم اثرِ خوب میپذیرند و هم اثر خوب میگذارند.
➖ فرزند آقای بهجت(ره) میفرمود: «وقتی در اخبار میگفتند در عراق، یک انفجار رخ داده، ایشان تا دو روز بههم میریخت و میگفت ببین چطوری آدم میکشند...» کسی که از حقایق عالم، خیلی تأثیر میپذیرد و منقلب میشود، میتواند خیلی تأثیر بگذارد.
➖ همه منقلبشدن را دوست دارند، اما خیلیها منقلبشدن را در چیزهای پست و پلشت میبینند (مثل تماشای فیلم بیمحتوا و...) شما سعی کنید انقلاب روحی را با امور بزرگ تجربه کنید. وقتی اهل منقلبشدن با حقایق بزرگ عالم باشید میتوانید در جهان غوغا بهپا کنید.
➖ اگر برای موضوعی که واقعاً ارزش دارد، منقلب بشوی، انسان بزرگی خواهی شد. مثلاً فکر کن اگر امامزمان(ع) از تو راضی باشد این نکته منقلبت میکند؟ بگذار دعا عهد، زیارت عاشورا و روضۀ امامحسین(ع) منقلب کند. اصلاً چرا اشک مهم است؟ برای اینکه علامت منقلبشدن دل است.
👤علیرضا پناهیان
🚩هیئت هنر - ۹۹.۶.۱۲
#تحول_خواهی