#جهاد_تبیین
🔆 لیستی خواندنی از وامهای مدیران بانکها
✍️ بررسی دادههای مالی بانکها نشان میدهد از میان 30 بانک و موسسه اعتباری، 16 بانک بهصورت خوانا و نسبتا شفاف اطلاعات تسهیلات اعطایی به اشخاص مرتبط (شامل مدیران و اعضای هیاتمدیره بانک) را منتشر کرده، یک بانک فقط رقم را منتشر کرده و مابقی نیز یا منتشر نکردهاند یا منتشر کرده و اطلاعات آنها ناخواناست. همچنین بانک سپه طی سالهای اخیر صورت مالی منتشر نکرده و اطلاعات تسهیلات دریافتی مدیران و اعضای هیأتمدیره آن در دسترس نیست.
🔹بررسی دادهها نشان میدهد مانده تسهیلات اعطایی اعضای هیاتمدیره و مدیران عالیرتبه بانکها تا 6ماهه نخست سال گذشته به حدود 680 میلیارد تومان میرسد.
🔹در بین بانکها و موسسات اعتباری مورد بررسی، بالاترین ارقام تسهیلات پرداختی (آخرین مانده تسهیلات) به هر عضو هیاتمدیره یا مدیران بانکها به موسسه اعتباری ملل مربوط میشود. در این موسسه بالاترین رقم دریافتی یک عضو هیاتمدیره 6 میلیارد و 106 میلیون تومان بوده است.
🔹نگاهی به اطلاعات تسهیلات به این افراد نشان از نرخهای بسیار اندک سود نظیر 0، 1، 4، 7، 10، 12 و... دارد که بسیار کمتر از میزان اعلامی بانک مرکزی است. دوره بازپرداخت طولانی نظیر تا 360 ماه (30 سال) نیز جزء مواردی است که نشان میدهد مساله تسهیلات به اشخاص مرتبط تنها محدود به ارقام اعطایی نشده و سایر اجزای تسهیلات اعطایی نظیر نرخ سود، دوره تنفس و بازپرداخت، میزان وثایق و ارزش آن و سایر موارد اینچنینی را در بر میگیرد.
💰وام 6 میلیاردی موسسه ملل به یک مدیر خود
🔹 در فهرست بیشترین مانده تسهیلات به اشخاص مرتبط بانکها، موسسه اعتباری ملل با مانده 20 میلیارد و 550 میلیون تومان تسهیلات به 13 شخص حقیقی مرتبط، جزء عجیبترین موسسات در پرداخت تسهیلات به اشخاص مرتبط قرار دارد. درخصوص دریافتکنندگان این تسهیلات از موسسه ملل نیز باید گفت تمام مصادیق 13 شخصیت مرتبط حقیقی این موسسه، جزء گروه چهارم آییننامه بانک مرکزی هستند یعنی این 13 فرد علاوهبر آنکه هفت شخص از آنان دارای سمت مدیریتی هستند جزء پدر، مادر، همسر و فرزندان مدیران یا حسابرس مستقل و بازرس قانونی موسسه اعتباری موسسه ملل هستند.
🔹بیش از 60 درصد تسهیلات اعطایی این موسسه اعتباری به اشخاص مرتبط با خود بوده در کنار آنکه نسبت کفایت سرمایه منفی 7.7 درصدی آن در کنار زیان انباشته بیش از 3.7 برابر سرمایه آن عملا آن را ذیل شرکتهای ذیل ماده 141 قانون تجارت قرار میدهد.
💰وام 584 میلیاردی بانک ملت به مدیران
🔹 مانده تسهیلات اعطایی بانک ملت با رقمی معادل 584 میلیارد و 238 میلیون تومان، در رتبه اول بیشترین رقم کل قرار دارد. نکته قابل توجه درخصوص این تسهیلات آن است که بانک ملت در صورت مالی خود و در اعلام اسامی دریافتکنندگان تسهیلات، مطابق با آییننامه بانک مرکزی مبنیبر اعلام کامل نام و نام خانوادگی اشخاص مرتبط حقیقی یا نام شخص حقوقی عمل نکرده چنانکه تنها به ذکر عبارت سایر اشخاص برای اشخاص حقیقی مرتبط و شرکتهای همگروه برای اشخاص حقوقی مرتبط بسنده کرده است.
🔹پس از بانک ملت و موسسه اعتباری ملل، بررسیها نشان میدهد بانک سامان با اعطای 15 میلیارد و 473 میلیون تومان به 10 شخص مرتبط در رتبه سوم و بانکهای رفاه با 8 میلیارد و 575 میلیون به 18 شخص مرتبط و آینده با 8 میلیارد و 4 میلیون به 6 شخص مرتبط در رتبههای 1 تا 5 قرار دارند.
💰اعطای تسهیلات با بازپرداخت 20 ساله در بانک آینده
🔹 این بانک مجموعا به 6 شخص حقیقی مبلغی بیش از 8 میلیارد تومان (طی 8 فقره) اعطا کرده، البته نکته قابل توجه درخصوص تسهیلات اعطایی به اشخاص مرتبط حقیقی بانک آینده، نرخ سود آن است که 5 فقره تسهیلات با سود 7 درصد و دو فقره تسهیلات با سود صفر درصد به این افراد پرداخته شده و مدت بازپرداخت 216 ماهه و 240 ماهه دارند.
🎬 سانسور عجیب اطلاعات وام مدیران
🔹بانک مسکن در صورت مالی 6 ماهه عملکرد سال 1401 خود کل تسهیلات اعطایی به اشخاص مرتبط حقیقی را 6 میلیارد و 312 میلیون تومان اعلام کرده که از این میان 5 فقره تسهیلات با مانده 3 میلیارد و 958 میلیون تومانی به اعضای هیات عامل اعطا گردیده است. این بانک در صورت مالی شش ماهه خود از شفافیت این موضوع کاسته و به دلیل امکان عدم تطابق از ذکر اسامی در صورت مالی 12 ماهه این بانک خودداری می شود./ فرهیختگان
#لبیک_یا_خامنه_ای
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر
#صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
📡
#قرارگاه_پاسخ_به_شبهات_و_شایعات
@GhararGahShayeat