📝#یادداشت_تحلیلی/چرا تولید❓
🔹از مهمترین مسائل تأملبرانگیز که برای تبیین شعار سال باید به آن توجه شود، چرایی توجه به تولید است؛ به ویژه از این نظر که این موضوع، بیش از 10سال است که پیوسته در شعارهای سالیانه رهبر معظم انقلاب مورد توجه است. در توضیح این موضوع میتوان به چند نکته اشاره کرد:
1️⃣ شاید مهمترین اهمیت تولید به نقش فزاینده اقتصاد در دنیای امروز برگردد. درواقع، با اقتصادمحور شدن جهان، به طور طبیعی، دست برتر را کشورهایی دارند که توان تولیدی قویتری دارند. د
2️⃣اگر به طور دقیق به مسئله توسعهنیافتگی تاریخی ایران توجه شود، یکی از مهمترین دلایل تداوم این مسئله، ضعف حیات تولید در کشور بوده است. بنابراین، توجه به تولید، راهبردی کلان برای فایق آمدن بر مسئله توسعهنیافتگی ایران است. درواقع، راه پیشرفت ایران از مسیر تولید میگذرد. ... درواقع، در حالی که مشکلات زیربنایی اقتصادی، مدیریتی و فشارهای بینالمللی، امکان بهبود وضعیت اقتصادی، معیشتی و اشتغال کشور را به آسیبی ملی تبدیل کرده، با تقویت تولید میتوان بر این وضعیت فایق شد.
3️⃣دلیل دیگر اهمیت تولید به ارتباط آن با مسائل اجتماعیـ اقتصادی برمیگردد؛ زیرا چنانچه تولید رونق داشته باشد، اشتغال بیشتری ایجاد میشود و با توسعه اشتغال، یکی از مهمترین آسیبهای اجتماعی، یعنی بیکاری رفع میشود که خود منشأ بسیاری از دیگر آسیبهای اجتماعی است.
4️⃣ علاوه بر آنچه گفته شد، به چند دلیل دیگر ازجمله وضعیت مناسب ایران به لحاظ دارا بودن عوامل و منابع تولید، بازار مصرف گسترده، موقعیت ویژه ژئوپلیتیکی و... توجه به تقویت تولید در ایران ضروری است؛ زیرا با رونق تولید است که میتوان این منابع را شکوفا کرد.
🔹با توجه به آنچه گفته شد، رونق و جهش تولید در ایران ضرورتی اساسی است. با این حال، مسئله اساسی در این باره، چگونگی تحقق این مهم است. برای این منظور، ایران باید از راههای میانبر استفاده کند؛ راههایی که نتیجهبخشی آنها به زمان زیادی نیاز ندارد و در صورت نتیجهبخشی، دستاوردهای بزرگی حاصل میشود. در غیر این صورت، ایران در برابر سرعت بالای تحولات جهانی به ویژه در حوزه ارتباطات، فناوری و اقتصاد عقب خواهد ماند.
👈🏻توجه به حوزههای دانشبنیان این امکان را برای ایران فراهم میکند تا بدون نیاز به صرف زمان زیاد، بتواند به صورت جهشی، تولید و اقتصاد خود را رونق ببخشد؛ زیرا عصر کنونی، عصر اقتصادمحور شدن جهان است و در اقتصاد نیز آنچه بیش از هر عامل دیگری مزیتآفرین است، حوزههای دانشبنیان است. درواقع، امروزه مزیتهای رقابتی اقتصادی در حوزههای دانشبنیان تعریف میشود و اقنصادهای قوی، بیش از هر عاملی بر افزایش نقش دانش و فناوری در تولید توجه دارند. بر همین اساس است که ورود به حوزه «هایتک»(تکنولوژیهای پیشرفته)، ورود به باشگاه قدرت و اعتبار در جهان تلقی میشود.
✍🏻مصطفی قربانی
#تولید_دانشبنیان_اشتغالآفرین
#ثامن20
#ماه_رمضان
─═ 🍀🌼🍀═─