⭕️⭕️درختکاری یا درختبانی(درخت داری)
👈در ایران از 15 تا 22 اسفند ماه به عنوان هفته منابع طبیعی نام گذاری شده است که نخستین روز این هفته، یعنی 15 اسفندماه به روز درختکاری معروف است. این روز بهانه ای است برای اینکه ما به محیط زیست احترام گذاشته، آن را احیاء کنیم و یا حداقل نگهداری نماییم.
👈همه ساله در این روز، هزاران اصله نهال غیرمُثمر( و گاهأ مُثمر) غَرس گردیده و مسوولان مرتبط و غیرمرتبط به صورت نُمادین، بیل به دست شده و به انجام این مُهم اهتمام می ورزند. آنچه که در این بَین به ذهن هر شخصی مُتبادر و او را به تفکُّر وامی دارد این است که:
👈آیا زمان آن فرانرسیده درکنار فرهنگ درختکاری، امر مُهمّی به نام درخت بانی و درخت داری مورد تأکید قرار گیرد؟
👈آیا فقط به جا آوردن سُنَّتِ حَسنة کاشتن و و غَرس نمودن و عَدم مراقبت مُتعاقب؛ ما را به اهداف غایی که احیای طبیعت، تلطیف فضا و استفاده از دهها مزیَّتِ مُترَتّب بر آن است، خواهد رساند؟
👈آیا در کنار مُبادرت به این امر، واقعیت های اقلیمی منطقه خود را احصاء نموده ایم و بر طبق آن نسخه پیچیده ایم؟ یا کُلّأ واقعیّات اقلیمی ایران به دست فراموشی سپرده شده است و قطع نظر از آن، صرفأ خود را مُوَظَّف به ادای(یا رَفع ) تکلیف می دانیم.
👈آیا صرفأ به منظور ارائه آمار و بیلان کاری توسط فُلان اداره یا سازمان، باید شاهد توزیع هزاران اصله نهال(که با هزینه های گزاف دولتی و غیردولتی تولید و یا خریداری گردیده اند ) بین سازمان های دولتی و غیردولتی و مردم شهر و روستا باشیم؛ که اگر به پایِش و رَصَد آنچه که بعد از این رویداد مهم باید اتفاق بیفتد، بپردازیم، خواهیم یافت برون داد حاصل غیر از آنیست که باید می بود.
👈آیا هنوز به این نتیجه منطقی نرسیده ایم که با توجه کم آبی هشداردهنده، حجم درختکاری سالیانه را کاهش و بر حفظ و بقای آنچه موجود است، کوشا باشیم؟ این در حالیست در سال اخیر شعار کشت یک میلیارد درخت در سرتاسر ایران، گوش فلک را کر نموده است!!!!!
👈آیا به استفاده از آب خاکستری به عنوان جایگزینی پایدار در بحران کم آبی شهرها و روستاها، اندیشیده ایم؟
👈آیا به شناسایی راهبردهای تاب آوری معیشت در برابر مخاطره خشکسالی پرداخته ایم؟
👈چرا عموما انجام امور بعد از غَرس نهال، برای مُتوَلّیان امر مورد غفلت واقع گردیده است؟
👈چرا به طبیعت و زیست بوم منطقه به عنوان آموزگاری مُجَرَّب ننگریم و به گیاهانی که سالیان سالیان در کنار ما زیست کرده اند، به عنوان جایگزین هایی درخور توجُّه و مطلوب، گوشه چشمی نداشته باشیم( تاغ جنگلی، گَز، بادام کوهی، آتریپلکس و.....)
✍ قربانی قوژدی،مُدَرِّس دانشگاه
❇️
#گناباد٢٠- صدای مردم گناباد👇👇
💠
@gonabad20ir
در
#ایتا همراه ما باشید 👇
https://eitaa.com/gonabad20ir