قیمت دلار تا چه محدودهای افزایش پیدا میکند؟
بخش پنجم:
اقدامات کنترلی بازارساز
بانک مرکزی همزمان با رشد قیمت ها در بازار ارز در آبان ماه، از بسته سیاستی چند وجهی (ارز، طلا و پولی) رونمایی کرد. صالح آبادی ضمن تاکید بر عرضه بیش از تقاضا در سامانه نیما، رشد ۲۲ درصدی تامین ارز واردات در سال جاری را نشانه شرایط مناسب ذخایر ارزی کشور دانست و از عرضه بیشتر ارزهای پرطرفدار در روزهای آینده خبر داد:
عرضه گواهی سکه بهار آزادی:
انتشار اوراق سکه بهار آزادی، مهمترین ابزار بانک مرکزی برای کنترل تقاضای خرد سرمایه گذاری در بازار ارز و طلا است. طبق این سیاست، بانک مرکزی این اوراق را با سررسید ۶ ماهه و معاف از مالیات در بورس منتشر خواهد کرد و قیمت تسویه اوراق نیز قیمت روز سکه خواهد بود.
عرضه ارز از طریق سامانه برخط صرافی ها: سامانه برخط صرافی ها، با هدف تسهیل ارائه خدمات به متقاضیان عملیاتی خواهد شد و متقاضیان ارز به جای مراجعه حضوری، درخواست های خود را از طریق این سامانه ثبت خواهند کرد. این سامانه از تشکیل صف های خرید و نمایش آن ذیل «بحران ارزی کشور» در رسانه های معاند جلوگیری خواهد کرد.
عرضه سکه توسط بخش خصوصی:
با توجه به اینکه حباب موجود در بازار سکه به عنوان پیشران تورمی در بازار ارز عمل می کند، بانک مرکزی با ضرب سکه طلا توسط بخش خصوصی زیر نظر بانک مرکزی موافقت کرده است.
حذف مالیات بر سود سپرده
اشخاص حقوقی از بودجه:
دولت با توجه به آثار منفی قانون «اخذ سود از سپرده های حقوقی» در افزایش هزینه تجهیز منابع و سود سپرده ها در شبکه بانکی، لایحه پیشنهادی دولت مبنی بر اصلاح این قانون با همکاری مجلس آماده شده و به صورت ویژه پیگیری خواهد شد.
همزمان بانک مرکزی با عرضه اسکناس از طریق ارز سهمیه ای تلاش می کند تا به تقاضای اسکناس در بازار آزاد جواب بدهد. هرچند این سیاست به دلیل ایجاد رانت ۳ تا ۴ میلیون تومان مورد انتقاد برخی از کارشناسان و رسانه ها قرار دارد؛ اما توقف مقطعی آن در سال گذشته به سرعت خود را در رشد قیمت دلار آزاد نشان داد و به نظر می رسد که در حال حاضر و در غیاب بازار رسمی مبادله ارز اسکناس، به یک ابزار مداخله ای موثر برای بانک مرکزی تبدیل شده است.
✨هادیان بصیر✨
🆔
sapp.ir/hadianebasir1
🆔
eitaa.com/hadianebasir
🆔
rubika.ir/hadianebasir1