#شیعه_امام_صادق_علیه_السلام
⁉️چرا به اتباع اهل بیت،
#شیعه_جعفری میگویند؟
🔹 در اوايل قرن دوم هجری، درگيری های شديدی بين
#بنی_عباس و
#بنی_اميه شكل گرفت و اموی ها مشغول و مجبور به دفاع از حكومت خود شدند. در نتيجه توان ادامه آن سختگيری ها و كنترل ها را نداشتند. لذا امام صادق عليه السلام با استفاده از اين فرصت، از انزوا بيرون آمد و خانه خود را به دانشگاه علوم الهی مبدل ساخت و باب اين دانشگاه را به روی همه مردم باز گذاشت. ايشان آزادانه در منبر مساجد به نشر علوم و احكام و قواعد دين مى پرداخت آنچنان كه بنابر روايت مستند در اين زمان بيش از چهار هزار طلبه و دانشجوی علم و دانش از دريای بی كران علم آن حضرت بهره گرفته و هر یک به دانشمندان و انديشمندان شهيری در عصر خود مبدل كه نام برخی از آنها و علوم مكشوفه ايشان تاكنون مورد بهره برداري قرار ميگيرد.
🔸 شاگردان خاص آن حضرت با بهره گيری از جلسات درس ايشان، درباره مبانى علمی، قسمت هایی از چهارصد اصل معروف را نوشتند كه به «اصول اربعه مائه» معروف شد.
🔹 يكی از خوشه چينان مكتب آن حضرت به نام جابر بن حيان كتابی شامل هزار ورق و پانصد رساله به رشته تحرير در آورد.
جابر بن حيان با بهره گيری از اين سرچشمه جوشان موفق به كشف الكل گرديد كه تاكنون علوم پزشکی و شيمی، خود را مديون اين كشف بزرگ ميدانند.
🔸 امام جعفر صادق علیه السلام علیرغم تلاش بدخواهان شيعه براى نمايش تک بعدی از آن و هاديان اين مذهب، در دوران مذكور علوم مختلفی را در اولين دانشگاه بزرگ اسلام و جهان تدريس نمود كه ازجمله آنها می توان به: شيمی، فيزيک، نجوم، رياضى، فقه و حقوق اسلامی و... اشاره داشت.
🔹 بنابراين براى هيچ كدام از اهل بيت عترت و طهارت، چنين فرصتی پيش نيامده بود تا بتوانند به نشر احكام و قواعد فقهی، تفسير آيات قرآن مجيد و كشف اسرار حقايق بپردازند. چون اين موقعيت بيشتر براى امام جعفر صادق عليه السلام پيش آمد، لذا مذهب شيعه با مهر
#جعفری مزيّن از علوم الهيه آن امام گرديد و تاكنون به واسطه اين جوشندگی در علم به نام آن حضرت اشتهار ومعروفيت يافت.
✅ پس اشتهار مذهب شيعه به نام امام جعفر صادق عليه السلام هيچ دلالتی بر تفاوت بين ايشان و اجدادش و نيز عموی بزرگوارش امام حسن مجتبی عليه السلام كه از امامان بر حق شيعه است، ندارد. بلكه مبدأ و دليلی برای علمی بودن چهره شيعه بشمار ميرود.
🚩کانال حقیقت شیعه 👇
🆔
@hagigatshia14