#معيارهاى_زندگى_مومنانه (100)
✅معيار مال
#حلال و
#حرام
🔸يكى از راههاى تشخيص مال حلال و حرام، نوع مصرف آن است. برخى درآمد خود را صرف نيازهاى واقعى خود مىكنند؛ همچون تأمين زندگى، تفريح سالم، سفرهاى زيارتى و تشكيل جلسات مذهبى، انفاق، قرض و بخشش به نيازمندان و برخى هم در آمد خود را صرف عيش و نوش و شراب و قمار و فحشا و جشنهاى آن چنانى و سفر به كشورهاى غربى به منظور عياشى و ... مىكنند.
🌸امام صادق عليه السلام فرمود:
إِذا رَأَيتَ الرَّجُلَ يَخرُجُ مِن مالِه فِى طاعِةِ اللَّهِ عزَّوَجَلَّ فَاعلَم أنَّهُ أصَابَ مِن حَلالٍ وَ إذا أَخرَجَهُ فِى مَعصِيةِاللَّه عزَّوَجَلَّ فَاعلَم أنَّهُ أصَابَهُ مِنْ حِرامٍ؛
▫️اگر ديدى مردى مالش را در مسير طاعت خداى عزوجل خرج مىكند، بدان كه از راه حلال به دست آورده است و اگر ديدى در مسير معصيت و نافرمانى خداوند خرج مىكند، بدان كه از راه حرام به دست آورده است.
📚كافى، ج 5، ص 311.
🔹اصولًا كسى كه از راه حرام مالى را به دست آورد، نمىتواند مخلصانه كارهاى خير انجام دهد و اگر هم به ظاهر موفّق شود، در باطن با انگيزههاى شيطانى و نفسانى انجام مىدهد مانند افراد كلاهبردارى كه براى جلب اعتماد مردم گاه كار پسنديدهاى را انجام مىدهند و همواره توقع دارند كارشان مورد تقدير و تحسين قرار گيرد و به نحوى موقعيتى كسب كنند.
🔸اين تذكر لازم است كه عوامل ديگرى نيز براى خرج نكردن مال در مسير حلال و صرف آن در مسير حرام وجود دارد؛ همچون: عدم اعتقاد به قيامت قرآن مىفرمايد: آن كس كه قيامت را تكذيب مىكند، يتيم را از خود مىراند.
سوره مبارکه ماعون، آیه 1.
🔸متقابلًا كسى كه به معاد عقيده دارد به راحتى انفاق مىكند.
🌸امام صادق عليه السلام فرمود:
مَنْ أَيْقَنَ بِالْخَلَفِ جَادَ بِالْعَطِيَّةِ؛
▫️كسى كه به قيامت عقيده دارد خوب انفاق مىكند.
📚من لايحضره الفقيه، ج 2، ص 62.
عدم آگاهى و نادانى نيز يكى ديگر از عوامل خرج نكردن ثروت در مسير حلال است.
🆔
@hal_khosh